Companiile de servicii pentru afaceri se străduie să-și aducă angajații înapoi la birou

Conform datelor furnizate de Asociația Business Service Leaders în România, aproximtiv 50% dintre companiile locale afirmă că cele mai mari provocări post pandemie sunt legate de implicarea și motivarea angajaților, precum și de modalitățile de a-i determina să se reîntoarcă la birou.

Cu toate că peste 60% din companii au implementat un model de lucru hibrid, realitatea este că foarte puțini angajați vin frecvent la birou, mulți dintre ei preferând în continuare să lucreze exclusiv de acasă. Acest “acasă” în multe cazuri nu mai inseamnă același oraș cu locul unde este biroul, chiar dacă asta înseamnă că periodic angajații trebuie să vină și la birou pentru 1-2 zile.

Munca în sistem hibrid va continua să fie un catalizator pentru a lucra de oriunde. Cea mai mare provocare a companiilor din industria noastră rămâne însă motivarea, implicarea si pregătirea angajaților, 28% dintre companii punând acest aspect pe primul loc. Un aspect foarte important este necesitatea prezenței la birou pentru formarea viitorilor lideri. În majoritatea cazurilor, aceștia trebuie să exerseze interacțiunea directă pentru a putea învăța să conducă echipe într-un mod competent. De asemenea, training-urile cu participare fizică sunt mult mai eficiente, mai ales când angajații sunt la început de drum sau schimbă locul de muncă si au nevoie să vină la birou pentru a se acomoda cu noul mediu de lucru”, spune Cătălin Iorgulescu, vice-președinte ABSL.

Beneficii suplimentare pentru angajați

Peste 50% dintre companiile industriei serviciilor de busines din Cluj spun că în primul trimestru al anului a crescut rata plecărilor din companie și că încearcă să compenseze acest lucru prin salarii și pachete de beneficii, precum și prin programe de dezvoltare de carieră și mobilitate internă. Peste 74% dintre companii au extins procesul de recrutare în toată țara, oferind soluții diferite de telemuncă. Cu un procent care variază între 5-25% dintre angajările făcute în acest an, companiile din industrie au extins procesul de recrutare și către alte orașe. Acesta practică, pe de-o parte lărgește accesul companiilor la noi candidați, nefiind obligați să se limiteze la orașul în care au sediul, iar pe de altă parte contribuie și la creșterea economică a altor zone din România.

Pe de altă parte, 58% dintre companiile industriei serviciilor de business spun că au introdus noi beneficii în timpul pandemiei, care variază de la oferirea unor echipamente de birou, mai multe beneficii din zona de sănătate și wellbeing, consiliere pshilologică sau plata unui procent din utilități.

Cele mai populare beneficii sunt în continuare legate de inițiativele de wellbeing (sesiunile de dezvoltare personală, programele de sport, activitățile recreative, teambuildinguri sau psihoterapia, abonamente medicale), iar 56% dintre respondeți apreciază că nu a crescut nivelul de stres sau burnout la nivelul companiilor, și aceste activități pot contribui la menținerea stării de bine a angajaților.

Asociaţia Business Service Leaders în România reprezintă sectorul de business services, și are în componență peste 70 de companii care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center, Business Process Outsourcing, Information Technology Outsourcing, Research and Development.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut