Companie privată a devenit primul membru asociat al FC ”U” Cluj

Pas important făcut de FC Universitatea Cluj. Potrivit site-ului oficial, clubul își deschide porțile către companiile care vor să susțină puternic din punct de vedere financiar Universitatea, dar să se implice și în managementul clubului, prin expertiză și transfer de know-how. Consiliul Director a aprobat o propunere mai veche a președintelui Radu Constantea, care datează din 2018, în urma căreia companiile private care doresc să se implice activ în managementul AS FC Universitatea Cluj prin susținerea financiara a clubului și desemnarea unui reprezentant cu drept de vot în forurile de conducere pot dobândi calitatea de membru asociat.
„Argumentele din 2018 rămân și acum în picioare. FC Universitatea Cluj trebuie să ofere mediului privat oportunitatea de a se implica mai profund în viața și activitatea clubului. Mai mult, trebuie să fim realiști si să spunem că FC Universitatea Cluj are nevoie de sprijinul companiilor private pentru a dispune de un buget care să permită îndeplinirea obiectivelor. Astăzi, lansez oficial acest proiect și bifez un punct important din obiectivele pe care mi le-am asumat în 2016. Am parcurs un drum lung și presărat cu o mulțime greutăți, în care ne-am confruntat cu disfuncționalități ale fotbalului românesc, iar în față ne așteaptă un drum la fel de greu. Diferența este, însă, că acum există cadrul pentru companiile private de a se implica în managementul clubului. Pe termen mediu și lung, acest lucru se va dovedi decisiv, pentru că performanța se obține doar prin profesionalism spirit de echipă, stabilitate, asumare și implicare”, a declarat Președintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea.
“Când am acceptat , în urmă cu două luni, să revin temporar la conducerea clubului, am făcut-o pentru a echilibra bugetul și a reașeza proiectul pe un făgaș care să îl facă atractiv pentru mediul privat. A fost una dintre condițiile mele pentru a reveni. În ultimele două luni, am diminuat exponențial deficitul și am asigurat un flux financiar care să permită clubului să își onoreze angajamentele deja asumate față de fotbaliști, staff, angajați și furnizori. Pentru a trece la următorul nivel de performanță, clubul are nevoie de implicarea și expertiza mediului privat. Acum, acest lucru este posibil”, a mai spus Președintele Radu Constantea.
Consiliul Director a stabilit, conform prevederilor statutare,cotizația anuală a membrilor asociați la valoarea de 15.000 de euro/an și plafonul minim anual al sprijinului financiar la valoarea netă de 150.000 euro/an.

Consiliul Director al FC Universitatea Cluj aprobat deja prima cerere de adeziune din partea unei companii private. Este vorba de o firmă specializată în proiectarea și amenajarea spațiilor verzi, amenajarea grădinilor și întreținerea gazonului. Compania a gestionat cu succes proiecte publice de mare anvergură, dar și proiecte rezidențiale elegante. Firma respectivă colaborează cu cei mai importanți producători de gazon, cu cei mai mari producători și distribuitori de sisteme de irigații și cu producători de plante și pepiniere din România și Europa, putând efectua lucrări oriunde în Europa și până în țări precum Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, Turkmenistan sau Dubai.

“Sprijinim FC Universitatea Cluj de o bună perioadă de timp și salutăm decizia clubului de a-și deschide porțile către mediul privat. Ne-am dezvoltat în mijlocul comunității clujene și vrem să oferim ceva înapoi. Ne bucurăm că putem contribui cu expertiza profesională și cu susținerea noastră financiară la viitoarele succese al clubului. De asemenea, sperăm să fim un exemplu pentru alte companii din Cluj care au acum oportunitatea să se implice la FC Universitatea Cluj ca membri asociați. “U” este unul dintre cele mai importante simboluri ale acestui oraș. Așa cum am mai spus, deviza noastră în business este “Think BIG” și vrem să transferăm acest mesaj în sufletul tuturor fanilor, suporterilor, jucătorilor și iubitorilor de “U”. Pentru noi, este o oportunitate, dar și o mândrie să ne asociem cu FC Universitatea Cluj și să ducem împreună echipa acolo unde îi este locul”, a declarat Directorul General al firmei.

“Salutăm pe această cale și apreciem implicarea Domnului Prof. Emil Boc și a autorităților locale, respectiv a mediului academic clujean, în promovarea unui simbol și a unei identități nationale prin sport și interesul în a oferi, prin rezultate, un model în plus pentru generațiile tinere. Avem convingerea că împreună cu actorii importanți și recunoscuți din societatea clujeană și foarte probabil și națională, vom reuși să punem pe harta fotbalului european o nouă stea care să demonstreze o dată în plus parcursul european al românilor și dorința noastră de a face parte din familia europeană, precum și din fotbalul european de valoare. Sperăm ca acest moment să genereze un impuls în tot sportul românesc și să fim conștienți cu toții că ceea ce trebuie să facem este să creăm modele pentru generațiile care urmează, pentru a se identifica cu apartenența română într-o familie europeană de succes”, a completat acesta.

“Îi mulțumesc domnului Mircea Crăciun pentru implicare și îl felicit pentru pasul pe care compania pe care o conduce îl face. FC Universitatea Cluj are nevoie de know-how și de finanțare din mediul privat, care, împreună cu spijinul pe care îl primim deja de la sponsori – cărora vreau să le mulțumesc încă o dată – creează premisele pentru performanță. Într-un mediu puternic concurențial precum fotbalul, există o nevoie permanentă de profesionalizare, în paralel cu eforturile pe care le facem împreună cu sponsorii, autoritățile locale și membrii fondatori. De astăzi, acestora li se adaugă și primul membru asociat, compania Eco Garden Construct. Așteptăm la discuții orice companie care își dorește să se implice activ la FC Universitatea Cluj”, a declarat Mihai Moga, Brand Manager al clubului.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut