Companie clujeană de software achiziționată de grupul britanic RWS

SDL Language Weaver, companie IT din Cluj-Napoca, a anunțat lansarea în aceasta lună a noului brand de companie, ca urmare a achiziției de grupul RWS a multinaționalei SDL din care face parte.

Biroul din Cluj-Napoca a fost înființat în 2008 ca un centru de operațiuni al companiei Language Weaver, care a dezvoltat și comercializat un sistem de traducere automată bazat pe modele statistice și a devenit parte din compania multinațională SDL în urma achiziției din 2010.

Sub numele SDL Language Weaver, compania din Cluj-Napoca a devenit în următorii ani principalul hub în care SDL își dezvolta gama de produse din portofoliul afereent domeniului traducerilor, precum și alte servicii de business.

De la o echipă de câțiva specialiști, astăzi am ajuns la peste 280 de angajați și o cifră de afaceri anuală de aproximativ 10 milioane euro. Integrarea în noul grup RWS, lider acum în piața în care activăm, va duce cu siguranță munca noastră cu un pas înainte și ne va racorda și mai bine la economia globală.” a declarat Adrian Gocan, directorul companiei.

În urma achiziției RWS, compania clujeană își va continua activitatea, și anunță creșteri pe partea de dezvoltare software, suport tehnic și servicii.

Preluarea SDL de către concernul britanic RWS a avut loc în a doua jumătate a anului trecut, cu o valoare a tranzacției evaluate la 817 milioane USD. Astfel, noul RWS a devenit cel mai mare furnizor de tehnologie și servicii pentru traduceri, gestiune a conținutului și proprietate intelectuală din lume. Cu peste 7000 de angajați și aproape 100 de birouri cu o amplă răspândire pe 5 continente, RWS servește în acest moment 90 din top 100 companii globale, atingând o capitalizare de 3,5 miliarde USD.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut