Comanda ISU Cluj trece la colonelul Gabriel Drînda

Comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” a județului Cluj va fi preluată vineri, 19 ianuarie 2024, de către prim-adjunctul ISU Cluj, colonelul Gabriel Drînda, după trecerea în rezervă a generalului de brigadă Ion Moldovan. Acesta a fost trecut în rezervă printr-un  decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis, în luna decembrie a anului trecut. 

Generalul de brigadă Ion Moldovan a condus ISU Cluj timp de zece ani, mai precis, în perioada 2014-2024, și a activat în domeniul situațiilor de urgență timp de 26 de ani. De asemenea, Ion Moldovan a devenit general de brigadă în 30 noiembrie 2018 printr-un decret semnat de președintele României. A absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” ca șef de promoție pentru toate armele.

Primirea comenzii unității de către colonelul Gabriel Drînda de la generalul de brigadă Ion Moldovan va avea loc în cadrul unui ceremonial militar.  Născut în anul 1980, colonelul Gabriel Drînda a îmbrățișat cariera militară din liceu. Acesta a absolvit Liceul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, profilul matematică – fizică în anul 1998. În anul 2004 a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Pompieri, specializarea: instalaţii pentru construcţii – pompieri. Colonelul Gabriel Drînda a urmat un master în management şi afaceri în cadrul Universității Bogdan Vodă din Cluj-Napoca. În perioada august – decembrie 2004 a îndeplinit funcția de adjunct comandant al Secţiei de Pompieri Huedin, iar în perioada ianuarie 2005 – aprilie 2014 a ocupat funcția de comandant al Detaşamentului de Pompieri Huedin. Începând din anul 2014 până în prezent a ocupat funcțiile de șef Centru Operaţional și prim-adjunct al inpectorului șef al ISU Cluj. 

Tia Sîrca

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut