Colegiul Medicilor din România solicită testarea imediată a tuturor medicilor din țară

În contextul epidemiologic actual, Colegiul Medicilor din România solicită testarea imediată a tuturor medicilor din țară, cu prioritate.

„Corpul profesional al medicilor este acum, mai mult ca oricând, la dispoziția autorităților guvernamentale, în folosul cetățenilor. Cu toate că, începând cu discursurile președintelui, Klaus Werner Iohannis, ale premierului Ludovic Orban și ale ministrului demisionar Victor S. Costache, s-a solicitat protecția fizică și biologică a medicilor, constatăm că acest lucru nu se întâmplă încă în totalitate și peste tot, lucru care, în opinia noastră, trebuie remediat de îndată și necondiționat. Cerem aceasta, în primul rând, pentru securitatea sanitară națională și abia apoi pentru securitatea sanitară a medicilor!” – se spune într-un comunicat al CMR.

Totodată Colegiul Medicilor din România solicită ca, pentru fiecare pacient admis în spitale să se efectueze testarea, indiferent dacă se încadrează sau nu în definiția de caz, „pentru că de acum transmiterea este comunitară”.

„Dotarea spitalelor cu materiale de protecție este deja, după cum vedem, în atenția guvernanților. Același lucru va trebui să se întâmple și în ceea ce privește medicina primară, care în mod evident preia multe dintre sarcinile epidemiologice și direct medicale” – arată CMR. În acest context, CMR solicită Ministerul Sănătății, ca prin Direcțiile de Sănătate Publică, să achiziționeze urgent echipamente și materiale de protecție pentru cabinetele medicilor de familie și de ambulator și să solicite medicilor de familie necesarul de astfel de echipamente și materiale care să poată fi distribuite medicilor din cabinete.

M. T.

Articole din aceeasi categorie