Colectare de calculatoare vechi, pentru copii defavorizați

Kaufland România și Asociația Ateliere Fără Frontiere organizează campania E-COLECȚIA de fapte bune’’ prin care colectează și repară calculatoarele vechi, pentru elevii din medii vulnerabile.

Începând de sâmbătă, 22 mai, timp de 4 săptămâni, până pe 19 iunie, toți cei din București, Cluj și Timișoara care au acasă un calculator sau un laptop pe care nu îl mai folosesc, îl pot aduce în zonele amenajate pentru colectare din parcările a 5 magazine Kaufland, urmând ca acestea să fie recondiționate și dăruite copiilor din 100 de școli, aflate în 36 de județe din România.

Cei din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT către sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

Clujenii care vor să contribuie la această inițiativă pot găsi mașina Ateliere Fără Frontiere sâmbătă, 12 iunie, Kaufland Mărăști, str. Fabricii 12, Cluj-Napoca.

„Ne propunem să strângem peste 5.000 de calculatoare, din care aproximăm că vom reuși să recondiționăm aproximativ 3.000 de calculatoare performante, care vor ajuta copiii să țină pasul cu școala online și vor contribui la dotarea laboratoarelor de informatică, în instituțiile în care elevii s-au întors la învățământul clasic. Calculatoarele și laptopurile vor fi donate până la sfârșitul anului și vor avea peste 30.000 de beneficiari – elevi și profesori”, a declarat Lorita Constantinescu, director de dezvoltare al Ateliere Fără Frontiere.

Gestionarea deșeurilor electrice și electronice colectate are loc într-un atelier de inserție socio-profesională a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, realizat de Ateliere Fără Frontiere. În cadrul atelierului sunt oferite servicii personalizate de acompaniere socială și consiliere pentru formarea de competențe în vederea integrării pe piața convențională a muncii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut