Colectă de medicamente și materiale sanitare pentru Ucraina, în Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului organizează o colectă de medicamente și materiale tehnico-sanitare de prim ajutor, cu care dorește să vină în sprijinul persoanelor afectate în mod direct de tensiunile militare din Ucraina.

Inițiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte arhiepiscop și mitropolit Andrei, colecta va fi realizată la nivelul parohiilor din cele două județe ale eparhiei, urmând a fi centralizată la cele două centre de colectare puse la dispoziție în fiecare județ: Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca, strada Fabricii de Zahăr, nr. 49-51 – pentru județul Cluj, și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Bistrița, Piața Unirii, nr. 9 – pentru județul Bistrița-Năsăud.

Conform celor anunțate de Arhiepiscopie, „în vederea acoperirii celor mai stringente nevoi”, vor fi colectate doar următoarele produse: bandaje elastice; soluții antiseptice; pansamente pentru arsuri; pantenol; clorură de sodiu 0,9%, recipient de plastic 100/200 ml; plasturi toracici ocluzivi; catetere 16-18 G; bandaje hemostatice; fiole de acid tranexamic; tourniquet hemostatic tip CAT; bandaj tip Israel; fașă elastic autoadezivă; mănuși chirurgicale; antipiretice; insulină; antibiotice; plicuri efervescente pentru răceală și gripă; antihipertensive; lapte praf sugari; scutece copii și adulți; apă oxigenată; betadină; soluție Ringer; seringi 2/5/10/20 ml și truse perfuzie. Toate produsele colectate vor fi trimise în zona de conflict pentru a fi de folos celor care au nevoie.

„Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflați în conflict, dar și pentru odihna sufletelor și pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război” – este mesajul transmis de Arhiepiscopia Clujului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut