Cofeels, prima cafenea socială din Cluj-Napoca

Lucian Butnaru, un antreprenor social la început de drum, a lansează joi, 24 iunie Cofeels – prima cafenea socială din Cluj-Napoca.

Cofeels este o întreprindere socială prin care, inițiatorul proiectului își dorește să acorde o grijă deosebită segmentului de public format din persoane cu dizabilități, așa cum este și el, având deficiențe de vedere.

Concret, Cofeels este organizat ca un SRL, cu diferența că 90% din profit este destinat scopului social. Cofeels s-a născut în urma câștigării unui plan de afaceri de 100.000 de euro, în cadrul proiectului ”Acceleratorului de intreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est ID 127384”, implementat de ”Fundația Alături de Voi” România, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital European 2014-2020. Scopul proiectului este înființarea unor intreprinderi sociale care să genereze locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități sau care provin din grupuri vulnerabile și să contribuie astfeeel la combaterea sărăciei. În urma derulării proiectului, desfăsurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020, au fost înființate 21 de intreprinderi sociale, printre care și Cofeels. Cofeels a creat până acum 5 locuri de muncă.

”Îmi doresc să împărtășesc tot ce știu despre cafea tuturor celor ce doresc să facă o incursiune în ritualul cafelei. Visul meu este ca, fiecare oprire în cafeneaua noastră să fie o astfel de incursiune. Iar pentru că viața mea a stat sub semnul discriminării din cauza dizabilității mele și am fost martor și la discriminarea celor din jur pentru că sunt altfel decât ceilalți, mi-am propus să-mi aduc contribuția în a face o mica schimbare în bine la acest capitolul.” a declarat Lucian Butnaru, fondatorul Cofeels.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut