CNE: Siguranța sanitară a elevilor și profesorilor – „în mâna Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”

Elevii sunt indignați de faptul că siguranța sanitară a lor și a profesorilor stă, acum, „în mâna Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”, având în vedere că, la finalul ședinței de Guvern din 5 ianuarie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că procesul de achiziție a testelor non-invazive pe bază de salivă pentru elevii din România va fi blocat pentru o perioadă nedeterminată de timp, fiind așteptată soluționarea contestației depuse de una din firmele participante la licitație.

„Deși ne aflăm la debutul celui de-al cincilea val pandemic, care, conform prognozelor Institutului Național de Sănătate Publică, va avea consecințe cel puțin la fel de grave ca valul IV, sănătatea elevilor și profesorilor din România stă acum în mâna Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor” – arată Consiliul Național al Elevilor, care solicită ferm „tratarea cu celeritate a acestei probleme și începerea procesului de soluționare a contestației depuse într-un timp cât mai scurt, în așa fel încât răspândirea comunitară a COVID-19 în unitățile de învățământ să fie redusă pe cât posibil”.

Reprezentanții elevilor consideră că testarea săptămânală este singura metodă care poate conduce la menținerea unităților de învățământ deschise pentru o perioadă cât mai lungă la timp, acest aspect putând fi analizat chiar și în contextul în care tot mai multe state europene asigură posibilitatea de testare pentru elevi.

„Epopeea testelor de salivă pare că nu se mai termină. Elevii și părinții așteaptă  testele de salivă, dar ele vin la… Sfântul Așteaptă! Nu e posibil să vorbim despre protecție  în școli, iar autoritățile să dea cu stângul în dreptul și să arunce vina dintr-o parte în alta cu justificări aburitoare” – declarî președintele CNE,. Silviu Morcan, adăugând că aceia care se știu responsabili de această „mascaradă a testelor” ar trebui să își dea de urgență demisia.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut