CNE: Școlile trebuie pregătite pentru tranziția la educație exclusiv online!

Consiliul Național al Elevilor face apel la directorii unităților de învățământ preuniversitar să-și mobilizeze resursele necesare pregătirii școlilor pentru tranziția la educație exclusiv online, „având în vedere că ne aflăm pe un trend ascendent al numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2”.

„Creșterea accelerată a numărului de cazuri din unitățile de învățământ este cu adevărat alarmantă, mai ales ținând cont de faptul că majoritatea sălilor de clasă nu sunt îndeajuns de spațioase pentru a putea fi asigurată distanța minimă de 1,5 m între elevi și între cadrele didactice. Mai mult, pentru mulți elevi, lipsa materialelor de protecție sanitară oferite de către autorități și-a spus cuvântul, aceștia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât nu își pot permite procurarea măștilor și a dezinfectanților în fiecare zi” – arată CNE.

Totodată, CNE amintește că, pentru elevii care urmează cursurile de la distanță, fie din cauza faptului că se află într-o grupă de risc, fie pentru că școala lor este încadrată în scenariul galben sau roșu, absența dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educație.

„Nu putem trece cu vederea întârzierea nejustificată a procesului de achiziționare a tabletelor la nivelul Ministerului Educației și Cercetării și a Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate. Din aceste motive, considerăm că este extrem de important ca școlile să înceapă pregătirile pentru tranziția la educație exclusiv online, scenariu care pare din ce în ce mai probabil, de pe o zi pe alta” – spun reprezentanții elevilor.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut