CNE: Directorii unităților de învățământ află ce au de făcut din mass-media!

Consiliul Național al Elevilor (CNE) solicită Ministerului Educației și Ministerului Sănătății actualizarea ordinului privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie, în  conformitate cu situația actuală, astfel încât unitățile de învățământ să aibă timp suficient pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru începerea semestrului al II-lea.

„În data de 14 ianuarie, președintele României a anunțat că, începând cu 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide, în funcție de rata incidenței de la nivel local, însă că decizia finală va fi luată în data de 2 februarie. Consiliul Național al Elevilor a salutat încă de la bun început măsura redeschiderii școlilor în mod descentralizat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Nu putem trece cu vederea, însă, faptul că la aproape două săptămâni de la acest anunț, unitățile de învățământ nu au primit nici o indicație cu privire la începerea celui de-al doilea semestru al acestui an școlar. A descentraliza această decizie fără a oferi, însă, toate detaliile și resursele necesare bunei organizări a redeschiderii școlilor, reprezintă un act de iresponsabilitate din partea autorităților” – consideră reprezentanții elevilor.

În opinia acestora, este necesar ca inspectoratele școlare și autoritățile  publice locale să se asigure că școlile dispun de materialele sanitare conforme, necesare pentru începerea cursurilor în format fizic, „întrucât, în luna septembrie, au existat multe cazuri de materiale sanitare neconforme distribuite în rândul elevilor și  profesorilor, care pot pune în pericol sănătatea și viața acestora”.

„Suntem la un pas distanță de același haos cu care ne-am confruntat în luna  septembrie, atunci când a început anul școlar. Directorii unităților de învățământ află ce  au de făcut din mass-media, pentru că încă nu le-au fost comunicate în mod oficial procedurile ce vor fi aplicate începând cu 8 februarie” – declară președintele CNE, Rareș Voicu, acesta solicitând Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să acționeze cu celeritate și să stabilească toate detaliile necesare redeschiderii școlilor, până la data de 30 ianuarie.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut