CM Qatar 2022 | Anglia a zdrobit Iranul, și e lideră în grupa B a CM din Qatar

Ziua a doua a mondialului de fotbal din Qatar a continuat, luni, cu partida dintre Anglia și Iran, disputat pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, primul meci din Grupa B a competiției. Meciul a fost la discreția Albionului, care a administrat echipei din Iran un usturător 6-2!

Echipele de start:

Anglia: Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Bellingham – Saka, Mount, Sterling – Kane (căpitan)

Iran: Beiranvand – Pouraliganji, Cheshmi, Hosseini – Moharrami, Haji Safi, Karimi, Noorollahi, Mohammadi – Jahanbakhsh,Taremi

Prima repriză a poartidei a început cu dominarea echipei antrenate de Gareth Sothgate, care a avut prima ocazie încă din min.8, la șutul trimis din careul mic de Harry Kane, când mingea a ocolit de puțin poarta iranienilor. Aceștia au fost nevoiți să facă prima schimbare din meci încă din min.19, la accidentarea portarului Beiranvand, scos pe targă de pe teren și înlocuit cu Hosseini. Englezii au o ocazie uriașă de gol în min.32, când Maguire lovește mingea cu capul, iar aceasta lovește bara porții adverse. Au urmat apoi momente teribile la poarta Iranului, Anglia reușind trei goluri în doar 11 minute: Bellingham a deschis scorul în min.35, cu o lovitură de cap din mijlocul careului, Saka a făcut 2-0 în min.43, după un voleu imparabil, iar Sterling a închis tabela, la 3-0, înaintea pauzei, în min.45+1!

La pauză, Carlos Queiroz face trei modificări în selecționata Iranului, dar cei care înscriu sunt tot englezii, care fac 4-0, prin reușita lui Saka, din min.62. Taremi reușește să înscrie pentru Iran, în min.65, cu un șut sub bară, dar Anglia reface diferența de patru goluri prin Rashford, șase minute mai târziu! Grealish duce scorul la 6-1, în primul minut al prelungirilor, iar Taremi înscrie din penalty în minutul următor, al doilea gol al Iranului. Victorie clară a Angliei la primul său meci de la actualul turneu final.

God Save The King după 50 de ani

Imnul Marii Britanii, ”God Save The King”, care substituie ”God Save The Queen”, a răsunat, luni, pentru prima oară la Cupa Mondială din Qatar după 1950, ultima oară când Regatul Unit a avut un monarh.

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, în luna septembrie, şi încoronarea Regelui Charles al III-lea, imnul Angliei s-a schimbat în ”God Save The King”, care nu a mai fost utilizat din timpul domniei Regelui George al VI-lea.

Ultimul Mondial în care a fost intonat ”God Save The King” a fost cel din Brazilia 1950, cu doi ani înainte de decesul Regelui George al VI-lea, când Anglia a fost eliminată încă din faza grupelor.

Programul meciurilor de marți:

  • Ora 12: Argentina – Arabia Saudită
  • Ora 15: Danemarca – Tunisia
  • Ora 18: Mexic – Polonia
  • Ora 21: Franța – Australia

 Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut