Clujul omagiază eroii Revoluției din 1989

Asociaţiile de revoluţionari din Cluj, împreună cu Instituţia Prefectului şi Primăria municipiului Cluj-Napoca vor organiza, luni, în 21 decembrie, o serie de activităţi de comemorare a Revoluţiei din ’89. Manifestările vor începe la ora 10,00, pe podul de peste Someş, aflat lângă Hotel Astoria, unde la 21 decembrie 1989, au fost ucişi primii trei manifestanţi.

Aici vor fi depuse coroane de flori, după care, începând cu ora 10, la Monumentul “Stâlpi Împuşcaţi” din Piaţa Unirii, va avea loc o slujbă religioasă, se vor depune jerbe de flori şi se va cânta Imnul Naţional al României, “Deşteaptă-te, române”, şi colinzi.

De aici, participanţii vor parcurge traseul B-dul Eroilor, Piaţa Ştefan cel Mare, până la Cimitirul Eroilor de Calea Turzii, unde începând cu ora 12 va fi oficiată o slujbă religioasă, urmată de depuneri de coroane şi parada militară. La aceeaşi oră, se vor depune jerbe de flori în locurile în care au fost împuşcaţi manifestanţi din Piaţa Mărăşti, strada Moţilor, iar în cimitirul din Mănăştur va avea loc un parastas în memoria clujenilor căzuţi pentru libertate.

Prefectura Cluj a anunțat că manifestările se vor desfășura cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, sunt permise cu participarea la activități a cel mult 100 persoane. De asemenea, se impune menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană. Totodată, persoanele care distribuie eventuale materialele pe perioada desfășurării activității vor fi obligate să-și dezinfecteze mâinile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut