Clujul, în topul județelor care oferă slujbe noi

Cele mai multe anunțuri cu oferte de angajare au fost publicate pe site-ul OLX, în 2021, de angajatori cu activitate în București, Brașov, Cluj, Constanța și Iași.

Capitala conduce detașat topul slujbelor oferite, angajatorii din București – Ilfov postând aproape 208.000 de anunțuri de recrutare, mai multe cu aproximativ 38% comparativ cu anul 2020. Raportat la numărul total de anunțuri, rezultă că circa 30% din totalul anunțurilor de angajare sunt din această zonă.

Județul Brașov a urcat o poziție în top, până pe locul al doilea, cu circa 46.600 de anunțuri de angajare, în creștere cu peste 50% față de anul anterior. Județul Cluj a coborât pe locul al treilea, cu 44.200 de anunțuri, însă cu un avans de 29% comparativ cu 2020. Cele mai puține locuri de muncă au fost înregistrate în județele Caraș-Severin, Tulcea și Harghita, însă chiar și acestea au avut creșteri comparativ cu anul anterior.

Cei mai căutați candidați de pe piața muncii au fost lucrătorii în producție – depozit – logistică, după ce, în 2020, acest domeniu ocupa cea de-a doua poziție. Numărul mare de anunțuri de angajare confirmă deficitul major de personal din acest domeniu. Astfel, pe parcursul anului trecut, companiile au oferit peste 151.000 de slujbe pentru muncitorii din acest domeniu, cu 112% mai multe decât în 2020.

Categoria ingineri – meseriași – constructori, cu 127.500 de locuri de muncă disponibile în 2021, a pierdut poziția fruntașă ocupată în 2020 în clasamentul domeniilor cu cele mai multe anunțuri de angajare. Pe locul al treilea s-a situat anul trecut categoria șoferi – servicii auto – curierat, cu aproximativ 117.000 de anunțuri de angajare. Pe parcursul anului trecut, acest domeniu a atras cele mai multe candidaturi, înregistrându-se circa 1,3 milioane de contactări din partea candidaților.

Pe locul al doilea s-a aflat categoria ingineri – meseriași – constructori, cu un total de peste 657.000 de contactări, urmată îndeaproape de categoria personal hotelier – restaurant, cu aproximativ 622.000 de aplicări. Cea mai mare scădere în numărul de contactări a fost înregistrată de categoria muncă în străinătate, cu un minus de 34% față de anul precent.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut