Clujenii s-au pus pe făcut nunți

În luna iunie a acestui an, numărul căsătoriilor a scăzut față de luna mai, dar a crescut față de iunie 2021, în timp ce divorțurile au fost mai puține atât față de luna anterioară, precum și față de aceeași lună din anul anterior.

În iunie, la oficiile de stare civilă din judeţul Cluj s-au înregistrat 560 căsătorii, cu 14 mai puține decât în mai, însă cu 135 mai multe decât în iunie 2021. În aceeași lună, au fost consemnate 52 de divorţuri, cu 5 mai puține decât în mai, respectiv cu 10 mai puține decât în luna iunie a anului trecut.

De la începutul acestui an, în județul Cluj au fost înregsitrate 1.844 de căsătorii, semnificativ mai multe ca în intervalul similar al anului trecut, când au fost consemnate 1.494 căsătorii. De asemenea, în primele șase luni ale anului în curs, au fost înregsitrate și 306 divorțuri, față de numai 342 în aceeași perioadă a anului trecut.

Datele prezentate de Direcția Regională de Statistică Cluju arată că, în acest an cele mai multe căsătorii au fost oficiate în luna mai (574), iar cele mai multe divorțuri au fost pronunțate în luna aprilie (70).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut