Clujenii preferă să comande mâncare pe mobil

Valoarea totală anuală a pieţei de mâncare gătită (restaurante standard, fast-food, cantine, pub-uri şi supermarketuri) în cinci dintre cele mai mari oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov, s-a ridicat în 2019 la 14,1 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o dublare faţă de nivelul din 2017, de 7,2 miliarde lei, relevă studiul realizat de Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training şi consultanţă din România care studiază piaţa şi tendinţele din industria HoReCa.
Conform datelor prezentate, 73% din totalul achiziţiilor realizate sunt cuprinse în intervalul 21-50 de lei. Valoarea medie a bonului de achiziţie, indiferent de tipul de locaţie, este 42,3 lei, iar bonul mediu pentru mâncare în segmentul delivery este 37,8, lei. Mai mulţi respondenţi din oraşele din ţară – Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov – au comandat mâncare prin intermediul telefonului mobil – 49%, faţă de 37% dintre consumatorii din Bucureşti.

Articole din aceeasi categorie