Clujenii invitați să marcheze Ziua Mondială a Inimii

Săptămâna Mondială a Inimii va fi marcată la Cluj-Napoca prin programul ,,Promenada Inimilor” ajuns în acest an la a 10-a ediție. Evenimentul este organizat de Clubul Rotary SAMVS Cluj-Napoca, împreună cu Cluburile Rotary, Rotaract și Interact din Cluj Napoca, Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie si Institutul Inimii „Niculae Stancioiu” Cluj-Napoca.

Proiectul „Promenada Inimilor” are ca scop de a încuraja un stil de viață cât mai sănătos, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Invităm clujenii la plimbare. Traseul de pe malul râului SOMES are o lungime de 2.5km, începând din Parcul Rozelor, pe malul drept al Someşului, pe lăngă Parcul Babeş, trecere Someş pe pasarela pietonală din apropierea restaurantului Sinaia, retur pe malul stâng al Someşului până la pasarela pietonală din dreptul benzinăriei MOL- cartier Grigorescu, revenire în Parcul Rozelor- circuitul fiind integral în aer liber.

Lansarea traseului va avea loc în 1 octombrie 2022, ora 11 prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați să participe locuitorii oraşului Cluj-Napoca. Punct de întâlnire: Winners Sport Cluj Parcul Rozelor, Cluj Napoca. Estimăm 70 participanți simultan pe circuit. Evenimentul se încheie la ora 13”, au transmis organizatorii.

România ocupă locul 1 in Europa ca mortalitate a populației din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, față de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în țara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel național. La fiecare 30 de minute un român moare de infarct. Alături de o dietă sănătoasa, menținerea unei greutăți corporale în limite normale și evitarea fumatului, sportul reprezintă principalul mijloc de prevenție a acestor afecțiuni deosebit de grave. Un efort moderat zilnic, de cel puțin 30 de minute, 5 zile pe săptămână sunt recomandate pentru a avea reale beneficii la nivelul aparatului cardiovascular. Promenada inimilor reprezintă un moment de meditație în mișcare pentru sănătatea noastră”, a declarat prof. dr. Adrian Molnar, director medical la Institutul Inimii ‘Niculae Stăncioiu’ din Cluj-Napoca.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut