Clujenii de la Zetta Cloud, premiați pentru o soluție cu impact în securitatea și siguranța națională

PatriotFest, eveniment aflat la a cincea ediție, este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul mai multor instituții din domeniul securității naționale (MApN, MAI, SRI, STS și SPP), a acordat marele premiu companiei clujene Zetta Cloud pentru o platformă de analiză automată a textului.

Compania clujeană a mai fost premiată la PatriotFest și în 2019, la secțiunea Agilitatea Cunoașterii, pentru software-ul IntelliDockers, singura soluție de inteligență artificială pentru analiza automată de text din lume care oferă suport complet pentru limba română.

De această dată, Zetta Cloud a câștigat marele premiu pentru software-ul Factory No-Code AI, o platformă ce permite utilizatorilor non tehnici să creeze propriile modele de IA pentru analiza automată a textului, fără cunoștințe tehnice, în peste 40 de limbi, într-o aplicație grafică intuitivă și care asigură o securitate absolută a datelor. Aceste soluții software au principalele caracteristici legate de siguranța datelor procesate, puterea mare de calcul și algoritmi de inteligentă artificială care înlocuiesc unele procese cognitive umane, fiind folosite cu precădere de agenții guvernamentale sau companii din industriile reglementate care realizează triaj pentru volume mari de date sau automatizează procese complexe pentru fluxuri de documente cu resurse umane limitate. Procesele cognitive emulate de algoritmii de IA sunt sumarizare automată, clasificare documente, extragere de cuvinte cheie, analiza de sentiment, comparație semantică, detectare de semnături în documente, transcriere voce, OCR (extragere cuvinte din imagini).

“Premiul acordat la PatriotFest 2022 este o recunoaștere a muncii și viziunii noastre în domeniul inovației și a Inteligenței Artificiale. Ne-am angajat să dezvoltăm soluții software inovatoare cu impact pozitiv în toate domeniile, inclusiv domeniul siguranței naționale și suntem onorați să fim recunoscuți pentru acest lucru. Suntem dedicați să continuăm să inovăm și să contribuim la dezvoltarea industriei de AI din România.”, a afirmat Emil Ștețco, cofondator și director general al Zetta Cloud. La premiere au participat miniștrii Apărării, de Interne și al Cercetării, dar și secretari de stat și reprezentanți ai Forțelor Armate Române.

Zetta Cloud este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2013 la Cluj-Napoca de Emil Ștețco, George Bara și Sebastian Ioniță și specializată în soluții software inovative de Inteligență Artificială. Activitatea principală este cea de dezvoltare de produs, Zetta Cloud fiind printre puținele firme românești care realizează cu succes export de IA (inteligență artificială) sub forma de licențe software care reprezintă 85% din veniturile pe ultimii 3 ani.

Compania a încheiat anul 2022 cu o creștere a veniturilor de 110 %, majoritatea din vânzarea de licențe software, în țară și în străinătate, a celor trei produse ale companiei – soluții software care au ajuns la maturitate tehnologică, ponderea din venituri pe produs fiind: TrustServista (platformă web de monitorizare și detectare “fakenews”, lansată în 2018) 26,3%, IntelliDockers (lansat în 2019) 43,5% și Factory (soluție lansată în 2022) 14,2%. La baza acestor soluții software se află algoritmi de inteligență artificială de tip NLP (Natural Language Processing) construiți cu Rețele Neuronale și Deep Learning, cu suport pentru peste 40 de limbi, inclusiv limba Română.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut