Clujenii de la OVES Enterprise investesc 3 milioane de euro pentru extinderea afacerii în străinătate

Compania clujeană de software OVES Enterprise a anunțat că are în plan să-și dubleze investițiile în 2023, la 3 milioane de euro, pentru accelerarea extinderii internaționale și dezvoltarea de produse proprii.

Compania, cu afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022, estimează că își va dubla cifra de afaceri în acest an, pe fondul creșterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituții financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) și de apărare.

„Estimăm, cel puțin, o dublare a business-ului OVES Enterprise, în 2023. Ne vom axa, în continuare, anul acesta, pe segmentele de defence și financiar, dar și pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri de aici și avem și expertiza necesară pentru a da curs acestor cerințe. Vedem, totodată, o creștere a cererii și în zona de healthcare, segment care ne așteptăm să aibă o evoluție importantă”, spune Mihai Filip (foto), CEO OVES Enterprise.

Numărul de clienți ai OVES Enterprise a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de consolidarea parteneriatelor existente în zona de development, consultanță, strategie, cybersecurity, data security etc. Tot anul trecut, OVES Enterprise a început să-și extindă prezenței pe piața internațională, prin deschiderea de birouri în afara României, activitate pe care intenționează să o continue și în acest an, prin deschiderea de birouri în SUA (New York sau Washington), Suedia, Franța și Asia. În prezent, compania operează 5 birouri în străinătate: în SUA, la Palo Alto (Silicon Valley), în Germania (Munchen și Berlin), în Emiratele Arabe Unite (Dubai) și în Mare Britanie (Londra).

Compania a închis anul trecut cu o echipă de aproape 200 de colaboratori și vizează o creștere cu 50% a numărului de colaboratori, până la circa 300 persoane, la finalul anului în curs.

OVES Enterprise este înființată în 2015 la Cluj-Napoca și oferă servicii de software development pentru zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc. În prezent, 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii din sfera inteligenței artificiale şi big data.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut