Clujenii de la Life Is Hard lansează platforma City Health în Republica Moldova

Din iunie, orașul Strășeni devine primul oraș moldovenesc digitalizat cu ajutorul soluției City Health, furnizată de clujenii de la Life Is Hard prin intermediul primăriei din localitate.

Aplicația oferă cetățenilor informări privind evenimente și situații care le pot afecta activitățile zilnice, precum blocaje rutiere, închideri de străzi, lucrări de infrastructură și chiar situații de urgență, precum și notificări legate de rezultatul sesizărilor lor. CityHealth susține dezvoltarea competențelor de digitalizare ale administratorilor publici și facilitează cetățenilor implicarea directă în găsirea, în timp real, a soluțiilor pentru problemele din administrația locală. Oamenii pot sesiza probleme și, în același timp pot furniza soluții la acestea. Aplicația, care are în prezent 200.00 de utilizatori din peste 50 de municipii, orașe și comune, a obținut premiile Best Smart City Solutions, Best Public Sector or Utility Solution și Național Level Winner of the Best City Solution Category în CES Awards.

“La câteva zile de la lansare, sunt 70 de utilizatori înregistrați în aplicație și deja trei raportări ale unor probleme din comunitate.”, spune Anca Goron, Product owner City Health în cadrul Life Is Hard.

Primăria Strășeni are în plan ca, în a două etapă, să ofere o serie de noi soluții inteligente, printre care și o soluție de monitorizare a parcărilor din oraș, astfel încât cetățenii să poată vedea în timp real disponibilitățile, zonele în care sunt lucrări sau limitări de trafic.

Life Is Hard, prima companie românească de software listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București, dezvoltă proiecte de digitalizare pentru companii și comunități.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut