Clujenii de la Fortech, principalii investitori la Telios Care

Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, a atras o nouă finanțare, în valoare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluții software din Cluj.

Astfel, cu o investiție de 400.000 de euro, Fortech devine cel mai mare investitor în Telios Care, având o participație de 9%. Această rundă de finanțare marchează și lansarea oficială a Fortech Investments, divizia de investiții a Fortech Group, care va administra strategia de investiții, achiziții și parteneriere a companiei.

„La Fortech, suntem susținători ai dezvoltării industriei de sănătate, prin serviciile noastre de software development. Contribuirea prin finanțare la misiunea Telios este următorul pas natural pe care îl facem către o implicare mai mare în soluțiile care transformă lumea. (…) Urmărind evoluția Telios, credem că acum este momentul să formăm un parteneriat și să susținem creșterea companiei, mai ales dacă ne uităm la echipa pe care Philip a construit-o și la planul lor inovator de a-și pune amprenta pe acest domeniu promițător”, spune Valentin Filip (foto stânga), managing director, Product Investments, Fortech.

Odată cu această rundă de finanțare și investitorii curenți și-au crescut participațiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În același timp, compania a reușit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori.

(…) prin divizia lor de investiții, Fortech Investments, Telios Care pune bazele pentru următoarele acțiuni în direcția de simplificare a furnizării de servicii de îngrijire medicală în regiunea Europei Centrale și de Est. Parteneriatele dezvoltate cu Transylvania Angels Network, Growceanu și Tech Angels sunt ceea ce face ca această colaborare cu Fortech să fie atât de specială pentru noi – vorbim de oamenii care au grijă de alți oameni”, spune Philip Choban (foto centru), CEO Telios Care.

În prezent, Telios Care este o structură pe acțiuni, compusă atât din fondatori, cât și din investitori, printre care se află și Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment și Tech Angels. „Transylvania Angels Network s-a bucurat să sprijine Telios încă de la început, atât în această rundă, cât și în cea de anul trecut, doi membri T.A.N. fiind și investitori fondatori la Telios.”, spune Mircea Vădan (foto dreapta), membru al consiliului fondator și investitor, Transylvania Angels Network.

Din noua postură, Fortech va fi un membru activ în Consiliul Consultativ, atât în ceea ce privește zona de business, cât și partea tehnică, implicându-se în strategia de dezvoltare a companiei. În urma noii finanțări, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare în România și în regiune. Compania vizează îmbunătățirea accesului pacienților la servicii medicale, prin introducerea rapidă pe piață a dispozitivelor medicale la distanță, adăugarea de noi servicii în platformă care oferă posibilitatea vizitelor la domiciliu, și prin creșterea procentului de afecțiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Pentru anul în curs, Telios Care se așteaptă la o creștere cu 100% a accesării serviciilor sale. Telios Care a înregistrat anul trecut o creștere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari în toată țara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienți prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări și abonamente medicale, precum și prin vânzări directe la companii.

În urma acestei noi investiții, Telios Care este evaluată la aproximativ 6,3 milioane de euro. Înființată în 2017, Telios Care se află la a treia rundă de finanțare. Prima dintre ele a avut loc în 2018 și a asigurat o finanțare de 150.000 de euro, bani folosiți pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătățirii software-ului și a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă s-a încheiat la în 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiție care a asigurat și lansarea a modelului american de „prescription fulfillment” – rețete digitale trimise de medici direct la farmaciile indicate de pacienți.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut