Clujenii de la Fortech Investments finanțează o platformă de prognoză a prețurilor la energie

Divizia de investiții Fortech Investments a companiei clujene Fortech a anunțat că investește în start-up-ul NRGI.ai, pentru dezvoltarea unei platforme care va face prognoza prețurilor la energie și va conecta distribuitorii de energie electrică și gaze naturale cu clienții.

Consumatorii își vor putea alege opțiunea de furnizare a serviciilor, pe baza preferințelor, modelelor de consum și a prognozei de cheltuieli făcută de platformă, iar furnizorii de energie vor primi recomandări de potențiali clienți cărora le pot face oferte. Momentan, soluția este în stadiul de prototip.

Andrei Ilaș, CEO al NRGI.ai

Echipa NRGI.ai este alcătuită din trei persoane cu experiență în domeniul energetic și al managementului de risc în piața de energie. Ei au dezvoltat un algoritm bazat pe inteligență artificială, oferind și servicii de consultanță unor clienți și companii. În cadrul proiectului, NRGI.ai va coordona dezvoltarea și îmbunătățirea algoritmului care oferă prognoza costurilor și a pieței, și va menține relația cu clienții, iar Fortech Investments va oferi cadrul pentru validarea prototipului și dezvoltarea platformei.

“Volatilitatea mare din piețele de energie creează o problemă uriașă atât pentru consumatorii de energie, cât și pentru furnizori. (…) Eu și colegii mei vrem să ajutăm participanții din piață să înțeleagă mai bine volatilitatea și să ia decizii informate, susținute de date pentru ca, în final, să își gestioneze mai bine riscurile și să își reducă costurile”, a explicat Andrei Ilaș, CEO al NRGI.ai.

Valentin Filip, managing director Fortech Investments

Aceasta este prima investiție făcută de Fortech Investments în 2022. Până la momentul lansării platformei, în prima jumătate a acestui an, Fortech Investments urmărește să colaboreze cu specialiști și companii din Producție și MedTech pentru a dezvolta soluții în aceste domenii.

“Pe lângă investițiile în start-up-uri, anul acesta vrem să devenim și parteneri tehnologici în cadrul acestora. Asta înseamnă că suntem dispuși să-i ajutăm pe cei care vor să dezvolte o soluție, dar și pe cei care au identificat o problemă care necesită rezolvare. Diferența față de investiții este că aici ne implicăm mai mult și oferim din resursele și expertiza noastră pentru validarea soluției, dezvoltarea și promovarea ei către piața pe care o servește” afirmă Valentin Filip, Managing Director la Fortech Investments.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut