Clujenii au „dăruit Lumină” Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii

Cei 500.000 kWh, reprezentând cea mai mare cantitate de energie oferită de E.ON Energie România până acum în cadrul campaniei „Dăruiește Lumină”, au ajuns la cele cinci spitale beneficiare din Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Suceava și Hațeg și se regăsesc în facturile de energie electrică și gaze naturale ale acestor instituții.

Conform celor anunțate marți de reprezentanții companiei, contravaloarea acestei cantități acoperă, în medie, jumătate din consumul de energie aferent unei luni de iarnă pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul de Pediatrie Sibiu și Spitalul Orășenesc Hațeg.

Campania „Dăruiește Lumină” s-a derulat în luna decembrie a anului trecut, cu ajutorul românilor generoși care s-au implicat pentru distribuirea celor 500.000 kWh de energie, puși la dispoziție de E.ON. Orice interacțiune, like, share sau comentariu folosind hashtagul #daruiestelumina a reprezentat 100 kWh pentru spitalul pentru care au optat românii.

„Suntem impresionați de efortul personalului din spitale, care este la datorie zi și noapte, pentru noi. De aceea am dorit să răsplătim tot ceea ce fac ei pentru sănătatea noastră. Le mulțumim tuturor și ne bucurăm că inițiativa noastră a primit o susținere atât de mare din partea românilor dornici să se implice pentru a aduce bine comunităților locale”, declară Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

La ediția din acest an a campaniei „Dăruiește Lumină” au fost donați 500.000 kWh energie. Este cea mai mare cantitate pusă la dispoziție până acum de compania E.ON, la edițiile anterioare cea mai mare cantitate oferită fiind de 250.000 kWh.

La finalul campaniei, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca i-au revenit 111.900 kWh de energie, Spitalului de Pediatrie Sibiu – 123.200 kWh, Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași – 96.800 kWh, Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava – 84.300 kWh, iar Spitalului Orășenesc Hațeg – 83.800 kWh.

În cadrul celor opt ediții ale campaniei „Dăruiește Lumină”, desfășurate începând din anul 2015, E.ON a oferit 1.750.000 kWh energie pentru 61 de instituții și 3.300 de familii nevoiașe.

  1. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut