Clujenii au al doilea salariu din România. Doar în București leafa este mai mare

În cea de-a zecea lună a acestui an, salariul mediu net al clujenilor era de peste 4.200 lei, județul nostru situîndu-se pe a doua poziție în țară din punct de vedere al veniturilor salariale, după București.

În luna octombrie a acestui an, salariul mediu brut din județul Cluj a fost 6.950 lei, în creștere cu 104 lei față luna precedentă și mai mare cu 557 lei față de octombrie 2020. Salarial mediu net a fost de 4.291 lei, mai mare cu 59 lei comparativ cu luna anterioară și cu 323 lei peste nivelul înregistrat în octombrie 2020.

Datele furnizate de Direcția Județeană de Statistică Cluj arată că, față de media pe țară, salariul mediu net din județul Cluj a fost mai mare cu 21,1 %, ceea ce clasează județul Cluj pe locul doi în țară din acest punct de vedere, după municipiul București.

Pe grupe mari de activități, salariul mediu net a crescut cu aproape 4% în Agricultură – Silvicultură – Pescuit, cu peste 9% în Industrie – Construcții, respectiv cu aproape 8% în Servicii.

Salariul mediu net a crescut de la începutul anului, când acesta era de 3.963 lei, un vîrf fiin atins în luna martie, când a ajuns la 4.314 lei.

A crescut numărul angajaților din județ

La sfîrșitul lunii octombrie, în județul Cluj existau 267.439 de angajați, în creștere cu 726 persoane comparativ cu luna anterioară și cu 7.120 mai multe persoane față de aceeași lună a anului trecut. De remarcat că efectivul salariaților a crescut în fieccare lună de la îneputul acestui an, în ianuarie în județ existînd numai 261.504 persoane încadrate în muncă.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut