Clujenii ahtiați după numere de înmatriculare „preferențiale”

Peste 30 de mii de clujeni nu au dorit anul trecut să meargă pe mâna calculatorului pentru a obține un număr de înmatriculare auto aleatoriu, optând pentru un număr preferat.

 

Dintr-o informare prezentată de comisarul șef de poliție Carmen Dan, împuternicit Șef Serviciu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor reiese că în cursul anului trecut, în județul Cluj au fost eliberate 31.099 de plăci de înmatriculare confecționate cu preferințe, în conformitate cu legislația în vigoare.

În 2023 au fost eliberate 91156 de plăci de înmatriculare permanente iar 148 au fost confecționate pentru probe. De asemenea, au fost eliberate 65 de plăci de înmatriculare temporare și 42.277 de plăci de înmatriculare provizorii. Totodată, 7800 de șoferi clujeni au optat să-și păstreze plăcile de înmatriculare.

Pentru obținerea unui număr de înmatriculare preferențial, veți fi taxat cu o suprataxă. Taxele pentru eliberarea unui nou set de plăcuțe de înmatriculare sau pentru păstrarea numărului vechi sunt după cum urmează:

– 20 lei/placă tip A: plăci normale cu dimensiunea de 110 x 520mm, folosite pentru toate autovehiculele (2 plăci – 40 lei)

– 23 lei/placă tip B: plăci de formă dreptunghiulară cu dimensiunea de 200x340mm (denumite și „pătrate”), folosite doar pentru partea din spate a remorcilor sau a vehiculelor 4×4, dacă au un astfel de spațiu prevăzut din construcție

17 lei/placă tip C: plăci folosite doar pentru motociclete, cu dimensiunea de 130×240 mm

– 45 lei pentru atribuirea unui număr preferențial (la acest cost se adaugă și valoarea plăcilor de înmatriculare tip A, B sau C)

– 30 lei pentru păstrarea numărului de înmatriculare la vânzarea vehiculului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut