Clujeni, bursieri ai programului „Tinere Talente”

Patru clujeni se numără printre cei 30 de noi bursieri ai programului „Tinere Talente”, susținut de Fundația Regală Margareta a României.

Fundația a anunțat, miercuri, debutul ediției 2021 a programului „Tinere Talente” și numele celor 30 de noi bursieri la categoria muzică și arte vizuale – tineri artiști care studiază la instituțiile de învățământ vocațional din țară. Dintre cei patru, selectați din Cluj, trei studiază la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”: Antoniu Nagy, 21 ani, pian; Damian Spinei, 22 ani, canto – folclor; Sergiu Garabajii, 22 ani, canto. La categoria Arte vizuale a fost selectată Ioana Perju, 23 ani, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, pictură.

Depunerea dosarelor de candidatură a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2020, intenția de a deveni bursieri fiind exprimată de 156 de tineri. În urma evaluării de către un juriu de specialitate, compus din personalități din mediul artistic și academic, au fost selectați cei mai buni 30 de candidați, în funcție de talentul și potențialul artistic demonstrate. Printre tinerii admiși în program se regăsesc și 4 bursieri alumni – foști bursieri, care își vor continua pregătirea, dar care vor avea și rolul de îndrumători pentru noii bursieri, prin împărtășirea propriei experiențe acumulate în cadrul programului.

Programul Tinere Talente le va oferi celor selectați sprijin pentru a urma și a dezvolta o carieră artistică, prin acordarea de burse, sesiuni de mentorat intergenerațional și masterclass-uri, precum și prin promovarea actelor lor artistice.

Începând cu anul 2008, Fundația Regală Margareta a României creează oportunități egale pentru tinerii talentați români, oferind un sprijin complex care contribuie la dezvoltarea și valorificarea talentului lor. Bursele Tinere Talente se acordă tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 – 24 ani, care studiază la liceele și universitățile cu profil muzical și artistic din România, și a căror situație financiară îi limitează în împlinirea adevăratului potențial și exprimarea artistică.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut