Clujeanul Rareş Fortuneanu: „Avem şanse mari să ne calificăm”

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin, clujeanul Rareş Fortuneanu, a declarat că România are o şansă mare de calificare după 26 de ani la Campionatul European în urma tragerii la sorţi care a repartizat-o în grupa a 8-a a preliminariilor alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo.

„Pornim la drum cu mult optimism, încredere şi convingerea că avem o şansă mare după 26 de ani de a ne califica la această mult râvnită competiţie continentală. Tragerea la sorţi ne-a repartizat în grupa a 8-a alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo. Din punctul meu de vedere, Suedia este favorită clară, iar apoi şansele se împart 50-50% între noi şi Muntenegru, cu un uşor avantaj pentru ei pentru că sunt obişnuiţi cu turneele finale şi au un pic mai multă experienţă la acest nivel. Iar Kosovo porneşte cu ultima şansă, dar sunt convins că toate meciurile vor fi dificile. Aşa că avem şansa noastră pentru a obţine calificarea”, a afirmat selecţionerul.

Fortuneanu susţine că toţi jucătorii au avut de suferit în perioada în care nu s-au putut antrena din cauza pandemiei de coronavirus. „Pandemia a fost la fel pentru toată lumea, aşa că impactul asupra sportului a fost acelaşi peste tot. Jucătorii au fost nevoiţi să stea departe de terenurile de sport destul de mult timp şi fiecare s-a pregătit cum a putut. Deci din punctul ăsta de vedere toată lumea pleacă de pe picior de egalitate. Pariul meu pentru această calificare este echipa. Avem tineri cu potenţial, avem jucători experimentaţi de foarte mare valoare… iar acest mariaj între cele două generaţii sper să ne aducă o calificare la Campionatul European din 2022”, a menţionat selecţionerul. Ultima participare a naţionalei României la un Campionat European a fost în 1996, ediţie organizată de Spania unde prima reprezentativă a încheiat pe poziţia a noua.

Articole din aceeasi categorie