Clujeanca Mihaela Cămărăşan, rechemată din postul de ambasador în Estonia

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare din postul de ambasador al României în Estonia a clujencei Mihaela Cămărăşan.
Atât Administraţia Prezidenţială cât şi Ministerul de Externe nu au prezentat care sunt motivele rechemării ambasadorului României la Talin. Mihaela Cămărăşan a fost numită în acest post printr-un decret semnat în 2016 tot de preşedintele Iohannis. Clujeanca a devenit primul ambasador al României în Republica Estonia, până atunci reprezentarea diplomatică în această ţară fiind asigurată de Ambasada din Finlanda. Daniela Mihaela Cămărăşan a fost şefa de Cabinet a fostului ministru de Externe Titus Corlăţean. Ea este din Câmpia Turzii şi a deţinut funcţia de purtător de cuvânt al Prefecturii Cluj pe vrema când în fruntea acestei instituţii se afla Vasile Soporan.
În prezent, alţi doi clujeni deţin calitatea de ambasadori. Liviu-Petru Zăpîrţan a fost acreditat în 2016 în calitate de ambasador pe lângă Sfântul Scaun, fiind la a doua experienţă diplomatică la acest nivel după ce a mai reprezentat România, ca ambasador, în Luxemburg, în perioada 1995-2000. Zăpârţan are 72 de ani şi predă în cadrul Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană al Universităţii „Babeş-Bolyai”. Uu alt clujean acreditat în 2016 ambasador de preşedintele Iohannis este Oana Cristina Popa. Aceasta reprezintă România în Serbia, după ce între 2005-2009 a fost ambasador în Croaţia.

C.P.

Articole din aceeasi categorie