Cluj-Napoca va găzdui Forumul Investitorilor Individuali

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează, în 18 mai, la Cluj-Napoca, cea de-a noua ediţie a Forumului Investitorilor Individuali, eveniment edicat investitorilor de retail.

Conform unui comunicat de presă al instituţiei, la eveniment sunt invitaţi specialişti ai pieţei de capital – brokeri, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, analişti,precum şi reprezentanţi ai companiilor listate sau cu potenţial de listare. Cei care doresc să participe la Forum se pot înregistra gratuit pe site-ul dedicat proiectului: www.bvbforum.ro/inscriere. Accesul la eveniment va fi permis începând cu ora 9,30, pe baza înscrierii şi în limita locurilor disponibile.

„Recomandăm românilor să economisească mai mult decât părinţii lor şi să investească inteligent. Pentru a reuşi să investeşti inteligent este foarte important să nu pui toate ouăle în acelaşi coş, să nu ai un singur tip de instrument financiar gen cont curent sau cont de economii. Este indicat să investeşti diversificat în cât mai multe instrumente financiare. Cine şi-ar fi investit acum 6 ani o parte din economii în principalele companiile listate pe bursă românească ar fi avut la zi un randament de peste 150%, incluzând şi dividendele. Mai mult decât atât, în ultimii şase ani, indicele BET-TR care include şi dividendele a avut o performanţă pozitivă în fiecare an ceea ce ar trebui să deschidă ochii tuturor celor care doresc să investească diversificat”, spune Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Articole din aceeasi categorie