Cluj-Napoca: Simpozion de medicină pediatrică

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Asociaţia pentru Studiu Interdisciplinar în Medicina de Urgenţă ASIDU şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, organizează cea de-a doua ediţie a Simpozionului de Medicină de Urgenţă şi Terapie Intensivă Pediatrică.

Evenimentul ce va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 15-16 noiembrie 2019, are ca temă principală „Urgenţele Cardiace şi Vasculare la Copil” şi va reuni experţi în domeniul medicinei de urgenţă, terapiei intensive şi pediatriei. Simpozionul se adresează atât medicilor, cât şi asistenţilor medicali, în scopul promovării actului medical în echipă, aspect important în special în cazul copiilor cu boli severe.

Pe parcursul celor două zile vor avea loc sesiuni de prelegeri şi ateliere demonstrative cu caracter practic, participanţii având ocazia de a se perfecţiona profesional şi de a interacţiona cu colegi din ţară şi din străinătate. Lectori din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, dar şi din alte ţări vor aborda probleme de diagnostic şi tratament al copilului cu boală cardiacă gravă, utilizarea ultrasonografiei „point of care”, monitorizarea non-invazivă şi invazivă a acestor copii din punct de vedere teoretic dar şi prin demonstraţii practice.

În cea de-a doua zi, în cadrul unei mese rotunde, vor fi discutate probleme existente în cazul copilului cu boală cardiacă ce necesită abordare multidisciplinară, de la preluarea în serviciul de urgenţă până la terapia definitivă într-un centru specializat de terapie intensivă sau chirurgie cardiacă. Experienţa echipelor medicale din România va fi comparată cu cea a medicilor invitaţi din alte ţări, precum SUA, Republica Cehă, Slovenia şi Ungaria, în scopul îmbunătăţirii prognosticului acestor copii.

Articole din aceeasi categorie