Cluj-Napoca se apropie de scenariul roșu

      Unde va fi obligatoriu certificatul verde

Rata infectărilor cu coronavirus a ajuns, la Cluj-Napoca, la 2,86 la mia de locuitori, iar dacă trendul rămâne crescător, în câteva zile se intră în scenariul roșu.

Săptămâna trecută, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a instituit măsuri și restricții după ce Clujul a depășit pragul de 2 la mie și a intrat în zona galbenă.

Măsurile anunțate atunci vizau printre altele că în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare;

De asemenea, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Dacă însă vom intra în zona roșie, măsurile vor fi mai dure și se va trece la restricții de circulație, iar certificatul verde Covid 19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi obligatoriepentru accesul în restaurante, la evenimente publice sau private, concerte sau piscine.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut