Cluj-Napoca: Ion Ţiriac, în tribune la România – Rusia

Joi a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul întâlnirii România – Rusia din play-off-ul Cupei Federaţiei, echivalentul feminin al Cupei Davis la tenis de câmp. Vă reamintim că întâlnirea are loc la Cluj-Napoca, în “BT Arena”, iar miza este un loc la turneul final al competiţiei, care va avea loc la Budapesta, în luna aprilie. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, marele Ion Ţiriac, va fi prezent, astăzi, la Cluj-Napoca. Operată la umăr, Mihaela Buzărnescu se va afla şi ea în tribunele “BT Arena”.

Aşadar, potrivit tragerii la sorţi, primele care vor intra pe teren sunt Elena Gabriela Ruse (166 WTA) şi Ekaterina Alexandrova (locul 28 WTA). În cel de-al doilea meci de simplu al zilei de vineri, cea mai bine clasată jucătoare română, Ana Bogdan (nr. 90 mondial), va juca împotriva Veronikăi Kudermetova, numărul 38 în clasamentul de simplu WTA. Ana Bogdan s-a impus în ambele dueluri cu Kudermetova, cu 6-3, 3-6, 6-2 în 2014 la Namangan (Uzbekistan) şi cu 6-3, 6-1 în 2017 la Hua Hin (Thailanda). Sâmbătă, în prima partidă se vor întâlni Ana Bogdan şi Ekaterina Alexandrova, iar în ultimul meci de simplu se vor afla faţă în faţă Elena Gabriela Ruse şi Veronika Kudermetova. Bogdan şi Alexandrova au fost adversare o singură dată, rusoaica ieşind învingătoare în 2017, în calificări la Toronto, cu 6-1, 6-2. Ruse va juca în premieră atât cu Ekaterina Alexandrova, cât şi cu Veronika Kudermetova. Meciul de dublu va opune perechile Irina Bara (98 WTA la dublu)/Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Ana Blinkova (63 WTA la dublu)/Ana Kalinskaia (95 WTA la dublu). Prima partidă a zilei de vineri va începe la ora 16:00, iar cea de sâmbătă la 14:00.

Vă reamintim că Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, nu poate conta pe vedeta Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, respectiv Irina Camelia Begu şi Monica Niculescu. Toate au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dintre jucătoarele convocate, Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României. Nu e mai puţin adevărat că nici Rusia, antrenată de fostul jucător Igor Andreev, nu se poate baza pe experimentata Svetlana Kuznetsova şi Ana Pavliucenkova. România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie