Cluj-Napoca, gazda Campionatelor Internaționale ale României

Ediția cu numărul 66 a Campionatelor Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter” și Cupa României vor avea loc în acest sfârșit de săptămână, respectiv sâmbătă și duminică, 3-4 iulie, pe „Cluj Arena”.

Vorbim de una dintre cele mai vechi competiții atletice continentale, Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter”, Întrecerea este organizată de către Federația Română de Atletism.

Cu ocazia Campionatelor Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter”, se organizează și memorialele „Maria Cioncan” – 1500 m feminin, „Ioan Soter” – înălțime masculin, Iolanda Balaș Soter – înălțime feminin, „Lia Manoliu” – disc feminin. Concursul debutează sâmbătă, de la ora 17, cu proba de aruncarea ciocanului (M) în Parcul Babeș, în același timp fiind programată în „Cluj Arena” săritura cu prăjina (F). Spectacolul sportiv se va încheia în prima zi cu proba de aruncarea discului (M). Duminică, de la 17, se va disputa săritura cu prăjina (M), pentru ca ultima probă din concurs, 4X400 m (M), să înceapă de la ora 20,35. De la ”U” Cluj vor participa 9 sportivi, dintre care 3 la feminin și 6 la masculin, după cum urmează: Adnana Matyus – săritura în înălțime și de 200 de metri, Patricia Scorțe și Denisa Mihalcea – aruncarea suliței, Cristin Eșanu – 400 de metri plat și 400 de metri garduri, Valentin Hrișcă – 400 de metri plat, Marius Dumitru – 3000 de metri obstacole și 5000 de metri și Tudor Șevciuc – 1500 și 3000 de metri. Vă reamintim că Stadionul Cluj Arena a fost desemnat oficial de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 – European Athletics U20 Championships 2023! Astfel, peste doi ani, aproximativ 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura pe Cluj Arena în cadrul acestei prestigioase competiții europene de atletism. În perioada 19-20 iunie, Cluj-Napoca a fost, în premieră pentru România, gazda Campionatului European de Atletism pe Echipe Liga 1, eveniment la care au fost prezenți unii dintre cei mai buni atleți și atlete ale Europei. La competiție au participat 12 formații: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România. Din păcate, după cum bine se știe, România a retrogradat în Liga a II-a a Campionatelor Europene de atletism pe echipe, după ce s-a clasat pe locul 11 în Liga I. De asemenea, Cluj-Napoca a fost gazda Campionatului Național de Seniori și Seniori Under 23 – etapa finală, competiție organizată de Federația Română de Atletism și care a reprezentat drept criteriu de selecție pentru alcătuirea lotului țării noastre care va participa la Campionatele Balcanice de la Cluj Napoca, din perioada 19-20 septembrie 2020.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut