Cluj-Napoca: 7 persoane testate de coronavirus

Şapte noi probe testate, marţi, la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca s-au dovedit negative, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Cluj. Trei din aceste probe au provenit de la persoane din judeţul Cluj, iar patru de la persoane din Sibiu.
La închiderea ediţiei, în judeţul Cluj erau confirmate 637 de persoane izolate la domiciliu. Cât priveşte starea pacientului din Maramureş, internat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, confirmat ca având coronavirus, starea este staţionară, nefiind elemente în evoluţia acestuia. La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică vine cu ultimele precizări legate de coronavirus, arătând că 37 de persoane se află în carantină, iar 9.639 sunt monitorizate la domiciliu. Potrivit sursei, 551 de probe prelevate de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau care au intrat în contact cu persoanele confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus) au fost prelucrate, în cele cinci centre de la nivel naţional. Dintre cele 551, patru au ieşit pozitive, restul de 547 de probe analizate fiind confirmate cu rezultat negativ, adică persoanele testate nu sunt purtătoare ale virusului. A patra persoană purtătoare a virusului COVID-19 (coronavirus), pe teritoriul României este un bărbat care a intrat în contact direct cu persoana din Timişoara, depistată pozitiv în data de 28 februarie. În urma confirmării contactării virusului de către cetăţeanul din Timişoara, a fost luată decizia transportării acestuia cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara. Pentru cele două familii care locuiesc în proximitatea domiciliului bărbatului depistat pozitiv cu COVID-19 (coronavirus) a fost luată măsura auto-izolării la domiciliu, toate aceste persoane fiind monitorizate medical. De asemenea, cele cinci persoane internate la Spitalul clinic CF Constanţa au fost scoase din carantină instituţionalizată şi transportate la domiciliu pentru a continua perioada de izolare, această decizie fiind luată după ce ultimele două teste, efectuate la interval de 24 de ore între ele, luni şi marţi, au avut rezultat negativ.
Cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu li se recomandă să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află. Primul pacient diagnosticat pe teritoriul României ca fiind infectat cu virusul COVID-19 a fost declarat vindecat şi urmează să fie externat. Precizăm că cele trei persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara şi sunt în stare stabilă.
Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie