Cluj Arena, ”în cărți” pentru găzduirea Campionatului European de Fotbal U21

O delegaţie a UEFA a verificat stadionul Cluj Arena, hotelurile şi bazele de antrenament clujene, în vederea găzduirii ediţiei din 2023 a Campionatului European de Fotbal U21.


„O delegaţie a U.E.F.A. (Union of European Football Associations – n.r.) a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condiţiilor oferite pentru desfăşurarea viitorului Campionat European de Fotbal U21. Acesta va avea loc în vara anului 2023 în România şi Georgia şi va reuni 16 echipe participante, inclusiv formaţiile reprezentative ale ţărilor gazdă. (…) Prezenţi la Cluj, delegaţii U.E.F.A. au analizat stadionul, hotelurile şi bazele de antrenament care ar putea fi folosite pentru turneu. Totodată, aceştia au urmărit şi alocarea spaţiilor din interiorul arenei, conform ghidului U.E.F.A. La finalul vizitei, concluziile reprezentanţilor U.E.F.A. au fost unele extrem de favorabile”, se afirmă într-un comunicat al Consiliului Judeţean Cluj.
Stadionul Cluj Arena a fost nominalizat, alături de stadionul „Constantin Rădulescu” situat tot din Cluj-Napoca, şi de alte două stadioane din Bucureşti, să găzduiască mai multe partide din grupele Campionatului European de Fotbal U21.
„Estee un prim test pe care l-am trecut cu succes în perspectiva găzduirii acestui important campionat european. Atât experienţa dobândită deja prin organizarea cu succes a numeroase evenimente majore cât şi investiţiile făcute constant îşi spun cuvântul. Suntem mai mult decât pregătiţi pentru a găzdui la Cluj un nou regal fotbalistic. Dispunem, fără îndoială, de dotările şi facilităţile necesare derulării în cele mai bune condiţii a competiţiilor sportive de la cel mai înalt nivel”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
Campionatul European de Fotbal U21 s-ar putea adauga altor importante competiţii sportive derulate pe Cluj Arena, respectiv Campionatul European de Atletism pe Echipe, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Seniori, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Juniori 1, Campionatele Internaţionale de Atletism ale României „Iolanda Balaş Soter”, Campionatul Naţional de Atletism, Maratonul Internaţional Cluj-Napoca, meciuri ale echipei naţionale cu reprezentativele din Spania, Chile, Danemarca și Muntenegru.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut