Clubul Universitatea Cluj a rămas fără președinte

Preşedintele clubului de fotbal Universitatea Cluj, Radu Constantea, a demisionat, miercuri, din funcţie ca urmare a ratării promovării în Liga I, echipa urmând să evolueze în partea a doua a sezonului în play-out-ul Ligii a II-a.

Conform site-ului oficial al clubului, noul preşedinte va fi stabilit de Adunarea Generală a Asociaţilor FC Universitatea Cluj.

„Preşedintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea, şi-a asumat ratarea promovării în Liga I în ultimele trei sezoane competiţionale. Consiliul Director, întrunit la sediul clubului marţi, 30 martie 2021, a constatat vacantarea poziţiei de Preşedinte al FC Universitatea Cluj, deţinută din august 2016 de Radu Constantea. Consiliul Director va convoca în perioada următoare Adunarea Generală a Asociaţilor FC Universitatea Cluj, care va decide viitorul clubului. Radu Constantea a avut o întâlnire cu angajaţii clubului, cărora le-a mulţumit pentru munca depusă în aceşti ultimi cinci ani şi pentru sacrificiile individuale făcute pentru FC Universitatea Cluj. De asemenea, Radu Constantea le-a mulţumit sponsorilor care au susţinut clubul şi al căror sprijin, moral şi financiar, a permis FC Universitatea Cluj să se dezvolte ca organizaţie şi să redevină un brand respectat şi căutat în mediul economic”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul citat.

Radu Constantea a declarat că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru ratarea obiectivului. „Din poziţia de preşedinte, îmi asum întreaga responsabilitate pentru neîndeplinirea obiectivului de a promova în Liga I, acolo unde este locul Universităţii Cluj. Acest obiectiv rămâne valid şi în viitor, având în vedere că FC Universitatea Cluj este în acest moment stabilă financiar, are un lot de jucători puternic şi unit, un staff profesionist şi o academie care creşte jucători de mare talent, de care clubul trebuie să aibă grijă în continuare”, a spus Constantea.

Acesta a precizat că Universitatea Cluj a reuşit să termine anul 2020 pe excedent bugetar, depăşind efectele nefaste ale pandemiei care a lovit puternic în fenomenul fotbalistic şi în companiile care investesc în acest sport. De asemenea, el a adăugat că Universitatea Cluj a reuşit să menţină ponderea în buget a fondurilor publice la sub 38% în ultimii cinci ani, spre deosebire de majoritatea contracandidatelor la promovare din ultimele sezoane, unde fondurile publice reprezintă majoritatea covârşitoare a bugetului pe un sezon competiţional.

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a ratat calificarea în play-off-ul de promovare, încheind sezonul regulat pe locul 11 în clasamentul Ligii a II-a. Formaţia ardeleană va evolua în play-out-ul competiţiei într-o grupă din care mai fac parte formaţiile Farul Constanţa, Metaloglobus, Comuna Recea, Ripensia Timişoara, CSM Slatina şi Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut