Clubul Interact Dej are un nou președinte!

La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, a avut loc „rotirea” președintelui la Clubul Interact Dej, eveniment în cadrul căruia Tudor Bote a înmânat colanul colegului său, Luca Tudor Căpîlna.

Au fost prezenți: președintele Rotary Club Dej, Dan Rîtea, membri RC Dej și membri Interact Dej, între care past-președinții Interact, Daniela Samuilă și Bianca Petric.

Cu prilejul investirii sale ca președinte, Luca Tudor Căpâlna s-a adresat atât seniorilor rotarieni, cât și colegilor de club, subliniid că: „Este o bucurie alegerea mea ca președinte al Interact Club Dej în anul rotarian 2020-2021, an care are ca temă „Rotary Opens Opportunities” (Rotary deschide oportunități). Împreună cu colegii din Interact Dej și cu sprijinul Rotary Club Dej ne-am propus ca, în acest mandat 2020-2021, să creăm opotunități, să realizăm o serie de proiecte pentru tineri, cu impact și vizibile în comunitatea dejeană”.

Primul proiect al clubului s-a materializat deja, sâmbătă, 4 iulie, prin organizarea unui spectacol de teatru de păpuși pentru copii, împreună cu Fundația „Someș” și Asociația „Sfinții Apostoli Luca și Andrei”. În cadrul acestui proiect, Trupa „Sclipici” a prezentat spectacolul „Motănelul păcălit”, în regia Taisiei Chiorean.

De asemenea, tinerii „interactivi” își propun organizarea unui turneu de fotbal, a unui turneu de baschet și a unei noi ediții a taberei de vară Interact, într-o formulă mai atractivă pentru participanți. Totodată, la fel ca în anii precedenți, tinerii se vor implica în proiectele Clubului Rotary Dej și vor încerca să atragă cât mai mulți adolescenți în acțiunile lor, voluntariatul în domeniile cultural-sportiv și social oferind numeroase oportunități de petrecere utilă a timpului liber.

„Contăm pe sprijinul domnului președinte Rîtea Dan, al tuturor membrilor Rotary Club Dej și, bineînțeles, al tinerilor, prietenilor și colegilor din comunitatea noastră” – a spus, în încheiere, președintele Interact Dej.

La rândul său, președintele RC Dej a înmânat celor trei past-prezidenți Interact câte o plachetă, în semn de mulțumire pentru activitatea meritorie depusă de aceștia.

Interact Dej s-a constituit în anul 2016 și este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, fiind axată pe activități de voluntariat desfășurate sub tutela Rotary Club Dej. Noul președinte al clubului, Luca Tudor Căpîlna, este elev al Colegiului Național „Andrei Mureșanu”.

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie