Clopotele Turbonef Vâlcea răsună şi în bisericile din Cluj

oznor

Rep.: Cum începe povestea clopotelor Turbonef din Rm. Vâlcea?

Ing. Botoran: Noi lucrăm din 1993, când am făcut şi primul clopot, care încă bate şi astăzi în localitatea Prundeni, sat Cuca din judeţul Vâlcea. El stă mărturie a faptului că acordăm pe bună dreptate o garanţie de 20 de ani clopotelor noastre.

– Mărturia profesionalismului firmei Turbonef sunt cele peste 500 de biserici pentru care aţi livrat aceste bijuterii muzicale.

    – Acest număr este cu siguranţă chiar mai mare: ne-am apucat să facem o bază de date cu telefoanele şi locaţiile comenzilor executate abia în 2013 pentru a putea oferi mai uşor recomandări viitorilor clienţi. Pe lângă clopote mai facem şi alte obiecte bisericeşti masive cum ar fi candelabre şi cruci de turlă.

– Acest volum impresionant situează Turbonef Vâlcea în topul turnătoriilor de clopote bisericeşti din România.

    – Vă mulţumim pentru apreciere. Am dori să facem totuşi o completare: şi nu numai; clopotele nostre au ajuns şi în Ungaria, Serbia, Regatul Unit, Spania şi chiar în Taiwan.

– Cărui fapt se datorează succesul firmei dumneavoastră?

    – Aici ar fi două atuuri înainte de toate: faptul că echipa noastră de ingineri, maiştri şi turnători are peste 30 de ani de experienţă, urmând şcoli de specialitate. Şi în al doilea rând ne datorăm mai bine de jumătate din vânzări clienţilor noştri mulţumiţi, care nu ezită să ne recomande mai departe. Îmi amintesc atunci când construiam o hartă cu locaţiile clienţilor vedeam cum din momentul în care am livrat într-o localitate, la o lună venea comandă şi din localitatea vecină. Şi apoi la scurt timp primeam vizitele delegaţiilor din zonele învecinate.

– Dacă dvs. aţi fi preotul Gheorghe, ce argumente i-ar putea oferi ing. Botoran pentru a lua decizia achiziţionării unui clopot de la Turbonef.

    – În primul rând faptul că noi avem nivelul ridicat al calităţii certificat de un organism internaţional independet. Nu este nevoie să spunem noi că facem calitate, o spun regimul calităţii ISO9001 pe care îl avem încă din anul 2001 şi desigur numărul mare de clienţi mulţumiţi. Fiindcă ne gândim şi la buzunarul clientului optăm să nu turnam în Olanda sau Austria deoarece asta ar atrage nişte costuri foarte mari. Există suficentă pricepere şi mijloace chiar aici la noi în România.

Şi suntem mândri că putem oferi cel mai bun raport preţ calitate producând şi oferind locuri de muncă aici la noi în ţară.

– Aveţi şi la noi în judeţ clienţi?

    Desigur, câteva exemple ar fi la parohiile ortodoxe din Oprişani-Turda, Apahida-Cluj sau la capela ortodoxă Gilău

– Spuneţi-ne vă rugăm câteva vorbe despre familia Botoran.

    Suntem aici de aproape 25 de ani şi facem ceea ce ne place. Am construit tot ce este aici aproape din nimic şi oricine ne vizitează şi doreşte poate vedea în albumul nostru începuturile modeste ale turnătoriei. Contrastul dintre ruinele pe care le-am achiziţionat în 1992 şi faptul că avem acum cea mai prezentabilă turnătorie de clopote din ţară arată că noi suntem aici pentru a face ceva durabil şi că peste alţi 20 de ani a doua generaţie a familiei va fi aici pentru a respecta condiţiile stipulate în certificatele de garanţie.

– Un scurt mesaj pentru preoţii care nu vă cunosc dar şi pentru cei care vă cunosc.

    Oricine este bine venit în timpul orelor de funcţionare să vadă cum lucrăm şi să admire expoziţia noastră permanentă de clopote şi statui, unică în ţară. Conceptul de a asculta un clopot şi de a-l putea apoi compara pe acela şi unul asemănător este unic, el nefiind întâlnit nici măcar la turnătoriile din Anglia şi Italia cu care avem parteneriate de studiu de piaţă.

Aşadar veniţi să ne vizitaţi chiar şi din curiozitate. Cel mai mare câştig al nostru este când cineva pleacă de la noi informat şi mulţumit.

 

 

Articole din aceeasi categorie

One Response to Clopotele Turbonef Vâlcea răsună şi în bisericile din Cluj

  1. Gicu

    Ar fi fost frumos ca și clopotele Catedralei Mântuirii Neamului să fi fost făcute la noi și nu în Austria – sper că s-a încercat măcar și că altele au fost considerentele alegerii făcute.
    Toată stima și succes pe mai departe!