Clinica de psihiatrie pediatrică din Cluj-Napoca, modernizată cu fonduri europene

Judeţul Cluj va avea cea mai mare şi mai modernă clinică de psihiatrie pediatrică din ţară, după ce unitatea va fi extinsă şi modernizată din fonduri europene.

„Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, modernizată şi extinsă de Consiliul Judeţean Cluj cu fonduri europene. La finalul lucrărilor, aceasta va fi cea mai mare şi mai modernă clinică de specialitate din ţară. Consiliul Judeţean Cluj a încheiat contractul ce vizează proiectarea, asistenţa tehnică şi execuţia lucrărilor de extindere şi modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca. Durata de execuţie va fi de maxim 28 de luni, din care primele patru luni vor fi destinate proiectării, iar restul de 24 de luni realizării efective a lucrărilor”, se arată, vineri, într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Conform sursei citate, în cadrul viitoarei clădiri vor fi asigurate circuite complet separate, conform standardelor internaţionale, pe componentele de psihiatrie şi adictologie.

„În contextul în care activitatea medicală din cadrul clinicii necesită, înainte de orice, intimitate, spaţiul pe care medicii îl vor avea la dispoziţie pentru terapie va fi de trei ori mai mare comparativ cu cel actual. Imobilul va dispune inclusiv de o curte interioară amenajată la etajul unu, dar şi de spaţii adecvate în care se vor desfăşura activităţi de kinetoterapie, sportive sau artistice ce vor contribui la reechilibrarea emoţională a pacienţilor”, se mai arată în comunicat.

Finanţat din fonduri europene, proiectul prevede, în principal, extinderea suprafeţei clădirii existente cu peste 600 de metri pătraţi, atât pe verticală, cât şi pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcţie va avea un regim de înălţime de S+P+3E, suprafaţa construită desfăşurată ajungând la 3.643 metri pătraţi.

„La finalizarea investiţiei prin care extindem şi modernizăm singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania aceasta va fi, fără îndoială, cea mai mare şi mai modernă din ţară. Va fi unică la nivel naţional din punct de vedere funcţional şi al facilităţilor de care va dispune”, a spus preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicatul de presă.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut