CJ Cluj se apropie de finalizarea singurei Clinici de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania

Consiliul Județean Cluj precizează că lucrările derulate în cadrul proiectului cu finanțare europeană care vizează extinderea și modernizarea Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, avansează în ritm susținut.

Stadiul fizic al operațiunilor deja executate este de 83%.

Este o investiție unică  pentru sistemul medical clujean, și nu numai, la finalizarea căreia vom putea da în folosință cea mai mare și mai modernă Clinică de Psihiatrie Pediatrică din țară. Domeniul sanitar continuă să fie o prioritate a forului administrativ județean!”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Conform datelor comunicate de antreprenor, lucrările de rezistență și cele pentru relocarea utilităților au fost finalizate în procent de 100%, iar lucrările de arhitectură înregistrează un progres de 87%. Totodată, instalațiile interioare au fost realizate în proporție de 52%.

În această etapă se execută operațiuni pentru realizarea branșamentelor la utilități, montarea sistemului de siguranță anticădere pe fațade, montarea radiatoarelor și a ușilor interioare, precum și lucrări la instalațiile electrice și termice interioare.

Nu în ultimul rând, au fost demarate și lucrări pentru finisajele interioare, respectiv gletuirea pereților și pregătirea suprafețelor pentru montarea tarchetului în saloane.

Reamintim, în acest context, faptul că investiția vizează, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.730 mp.

În valoare de peste 24 de milioane de lei, proiectul european câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut