Cîțu: Este singurul scenariu – premierul de la PNL

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, joi, că singurul scenariu în negocierile cu PSD și UDMR este ca primul premier să fie dat de liberali. „Este singurul scenariu – premierul de la PNL”, a spus Cîțu, la Palatul Parlamentului, scrie AGERPRES.

Întrebat dacă s-a luat deja o decizie ca PNL să dea primul premierul, el a răspuns: „Suntem la negocieri aici. Eu cred că da. (…) Eu așa cred, că altfel nu am mai discuta”. „Astăzi avem o propunere din partea PNL, o propunere de premier prin care noi credem că am deblocat aceste negocieri. Eu zic că este o mare victorie să avem în această coaliție, partidul mai mic să aibă premierul. Este o victorie pentru PNL”, a mai declarat Cîțu.

Liderul PNL a spus că Nicolae Ciucă va fi implicat 100% în negocieri și că tot partidul îl susține.

Cîțu a fost întrebat cu privire la faptul că negocierile cu USR s-au oprit deoarece el era propunerea de premier, iar în negocierile cu PSD și UDMR s-a renunțat la aceasta. „Aceasta a fost decizia partidului și mergem cu decizia partidului”, a afirmat președintele PNL.

Cîțu a susținut că a propus de două ori să se renunțe la mandatul ca președintele PNL să fie propunere de premier. „Eu am propus să se renunțe de două ori la acest mandat. E a doua oară când îl propun tot eu pe domnul Nicolae Ciucă pentru a debloca aceste negocieri. (…) Nu am spus că nu-l voi supune (n.r. la vot). Am spus că atunci când vom avea o propunere, o vom supune la vot”, a spus Cîțu. De asemenea, el a afirmat că președintele Klaus Iohannis nu se implică în discuțiile din partide.

Președintele PNL a spus că nu s-a discutat ca el să preia funcția de președinte al Senatului în acest moment. Cîțu a mai declarat că nu simte că va pierde partidul în contextul în care nu mai este propunere de premier. „Nu, în niciun caz. (…) Ludovic Orban nu a pierdut nicio putere. A fost președintele partidului până la congres, a pierdut la congres”, a afirmat Cîțu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut