Cîţu: Dăncilă şi Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit

Fostul premier Viorica Dăncilă şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici, ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit, afirmă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu (foto), care a anunţat şi că la moţiunea simplă care îl vizează, anunţată de PSD, va merge în Parlament cu toţi directorii din MFP şi ANAF.

„Vă anunţ o premieră în cazul moţiunii simple care mă vizează, la Senat. Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat cu fostul ministru şi cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august şi mai ales la elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2019-2021. Vor fi prezenţi cu date şi documente oficiale care vor arăta: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit”, scrie Cîţu, pe pagina sa de Facebook.
El a mai spus că va susţine o conferinţă de presă înainte de moţiune, unde directorii din Finanţe vor prezenta datele reale cu documente. „Să vedem atunci cine-i minte pe români. Vă garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dăncilă şi Teodorovici”, a afirmat Cîţu.
Ministrul Finanţelor a declarat, în 14 noiembrie, că deficitul bugetar la 10 luni este 2,84% din Produsul Intern brut, nivel care depăşeşte estimarea pentru întregul an, iar dacă nu se face nimic în următoarea lună şi jumătate deficitul bugetar va depăşi 4% din PIB. În aceeaşi zi, moneda naţională a atins un minim istoric în raport cu euro, cursul stabilit de BNR fiind de 4.7669 lei/euro. Cîţu a apreciat că mişcările pe cursul leu/euro de joi nu au fost foarte mari, în condiţiile care acestea depind foarte mult de contextul internaţional.
Deputatul Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, a afirmat că social-democraţii lucrează la textul unei moţiuni simple îndreptate împotriva ministrului Finanţelor, prin care doresc să amendeze faptul că în trei săptămâni de la instalarea în funcţie el „nu a gestionat sub nicio formă acest domeniu”.

Articole din aceeasi categorie