CITIM #delaînceput, programul de lectură pentru bebeluşi

Programul CITIM #delaînceput are, spre bucuria noastră, şi o lansare în aer liber.

Reprezentanţii Asociaţiei Versus şi Bianca Mereuţă, fondatorul grupului „Ce le citim copiilor”, vă invită la lectură, în zona Casino – Centrul de Cultură Urbană din Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc în 5 şi 6 iunie, între orele 10 şi 18 și face parte din programul multianual de promovare a lecturii pentru cei mici şi foarte mici, CITIM #delaînceput.

Bebeluşii care nu au împlinit, încă, un an de viaţă vor primi cadou cărţi, în limita a 100 de bucăţi pe zi, iar cei mărişori şi părinţii lor vor avea parte de un cadru relaxant, cu instalaţii special concepute pentru cititul de poezie şi cu poveşti interesante despre importanţa lecturii încă din primele zile de viaţă.

Donaţia de carte oferită de Editura Signatura vizează, pe lângă cei 200 de bebeluşi care vor veni în Parcul Central din Cluj, toţi copiii născuţi, în Cluj-Napoca, în luna iunie, la Clinica Ginecologie 1 şi la Maternitatea Regina Maria.

„Este un proiect pornit cu sprijinul părinţilor iubitori de carte, din comunitatea Ce le citim copiilor, pentru părinţii care, sperăm, vor ajunge să iubească cititul, alături de bebeluşii lor. Practic, programul CITIM #delaînceput se doreşte a fi un program de instruire a părinţilor. #delaînceput simbolizează naștere, noutate, start. În comunitatea naţională online, Ce le citim copiilor, cea mai mare în domeniul îndrumării, promovării şi dăruirii de carte, din România, mi-am propus, de la început, instruirea, la un anumit nivel, a părinţilor, cu privire la lectură şi beneficiile ei. Acum, prin noul proiect al Asociaţiei Versus, CITIM #delaînceput, ne adresăm şi celor mai tineri părinţi, adică părinţilor de bebeluşi. Este o idee frumoasă și utilă ca fiecare copil, când se naşte să primească un cadou de nepreţuit, CARTEA. Până acum, în Cluj-Napoca, am donat carte în două maternităţi. Este important să le citim copiilor noștri şi să începem cât mai repede. De aceea am făcut deja primul pas. Toţi bebeluşii care se vor naşte în luna iunie la cele două maternităţi din Clu, vor pleca acasă cu prima lor carte. Acest cadou poate fi posibil pentru fiecare nou născut din România, şi, cu drag de carte, încă din primele zile de viaţă ale viitorilor adulţi, putem creşte împreună o nouă ţară”, susține Bianca Mereuţă, fondatorul Asociaţiei Versus şi a comunităţii Ce le citim copiilor.

La finalul proiectului pilot, membrii Asociaţiei Versus alături de cei din comunitatea Ce le citim copiilor vor realiza un Jurnal de lectură, accesibil gratuit, pentru cititul împreună cu cei mici, structurat pe teme, la care vor contribui cu informații de calitate #delaînceput. Jurnalul va fi ilustrat cu meșteșug, de artiști talentați şi va reprezenta un instrument util părinților, cu impact benefic pe termen scurt și lung, în familiile care îl vor utiliza.

Programul de lectură din primele zile de viaţă, CITIM #delaînceput, va continua şi se va extinde la nivel naţional începând cu anul 2022, iar impactul său va fi maximizat cu ajutorul sponsorilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut