Cioloş: Putem intra într-un guvern de coaliţie cu PNL şi UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra

Dacian Cioloş, care a fost ales preşedinte al USR PLUS, a declarat vineri că formaţiunea sa poate intra într-un guvern de coaliţie cu PNL şi cu UDMR, dacă va exista un premier cu care să poată lucra şi „în niciun caz” acel premier nu poate să fie Florin Cîţu.

„Mâine vom alege Biroul Naţional, astfel de decizii sunt discutate şi luate în Biroul Naţional, aşa cum am făcut-o şi până acum. (…) Nu o să vă spun astăzi mai mult decât ştiţi, ştiţi care a fost poziţia USR PLUS până acum, nu cred că această poziţie se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliţie cu PNL şi cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra şi în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîţu. Vom avea săptămâna viitoare moţiunea de cenzură care va fi votată, pe care noi o vom susţine, după ce vom vedea rezultatul cred că vom putea discuta în alte condiţii şi vom şti ceea ce îşi doreşte şi PNL, pentru că deocamdată nu e clar ce îşi doreşte PNL”, a spus Cioloş într-o conferinţă de presă, întrebat dacă USR PLUS ar trebui să se întoarcă guvernare.

El a adăugat că până când nu se va şti rezultatul votului la moţiunea de cenzură „nu prea are ce să discute” cu premierul Florin Cîţu în cazul în care acesta ar vrea să îl contacteze.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut