Ciolacu așteaptă lămuriri de la Guvern pe tema pensiilor speciale

Ciolacu așteaptă lămuriri de la Guvern pe tema pensiilor speciale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că aşteaptă din partea Guvernului o informare privind rapoartele de la Banca Mondială cu privire la legea pensiilor speciale, menţionând că este cazul ca legea să treacă prin Parlament până la sfârşitul acestei sesiunii parlamentare.

„A trecut un proiect legislativ prin Guvern, acum este la Parlament, dar a mai venit un raport şi urmează să mai vină un raport de la Banca Mondială, după ce au avut nişte discuţii la Comisia Europeană. Cred că cel mai corect în acest moment este să vedem aceste rapoarte, dacă trebuie făcute modificări la legea deja trecută din partea Guvernului. Aştept din partea Guvernului să mi se facă o informare, ca şi preşedinte al Camerei, după ce aceste rapoarte vin la Guvern. (…) Eu nu vreau să răspund la nicio speculaţie, eu aştept raportul venit din partea Guvernului, pentru că Guvernul şi-a asumat acest proiect de lege şi normal este să-mi transmită toate informaţia pe care o au de la Banca Mondială”, a afirmat Ciolacu la Parlament.

El a spus că acest jalon din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie îndeplinit.

„Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie cu privire la pensiile speciale. Legea, în schimb, cred că cu toţii, noi, politicienii, ne-am jucat mult prea mult timp şi am creat o speranţă mult prea mare la români că vom închide acest capitol şi de fiecare dată legile pe care le-am adoptat în Parlament au fost decise la CCR ca fiind neconstituţionale. Este cazul să trecem o lege astfel încât să îndeplinească şi jalonul trecut de domnul Ghinea acolo şi să fie o lege constituţională”, a adăugat liderul PSD.

Liderul social-democraţilor s-a declarat ferm convins că vor fi găsite cele mai bune soluţii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut