Cinema ARTA aduce filme clasice în atenția publicului cu seria „CultClassics”

Cinema ARTA continuă să ofere experiențe cinematografice remarcabile și inedite prin seria sa „CultClassics,” aducând în atenția publicului filme semnificative și regizori importanți în istoria cinematografiei. Pentru luna septembrie, programul aduce o selecție diversă de filme care explorează universul tinerilor în diferite forme, capturând peisaje mentale și emoționale, experiențe școlare și primele iubiri.

Marți, 19 septembrie, ora 20:00 – „L’Argent de poche” (1976) Regizat de François Truffaut, acest film aduce în prim-plan viața unui grup de copii în ultimele săptămâni ale anului școlar. În satul Thiers, Bruno, Patrick, Laurent, Mathieu și Franck, alături de Martine, trăiesc aventuri pline de neastâmpăr și așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară. În acest context, cei doi profesori, Melle Petit și M. Richet, încearcă să păstreze atenția elevilor înaintea taberei de vară. Filmul explorează teme precum copilăria, iubirea și pasiunea, fiind un exemplu emblematic al mișcării Nouvelle Vague.

Marți, 26 septembrie, ora 20:00 – „The Trouble with Angels” (1966) Regizat de Ida Lupino, acest film spune povestea a două tinere eleve pline de viață de la Academia Sf. Francisc, care provoacă o serie de situații amuzante și neașteptate pentru Maica Superioară și colegii lor călugăriți. Pe măsură ce anii trec, Mary și Rachel încep să vadă călugărițele într-o lumină diferită și încep să se maturizeze. Ida Lupino, o regizoare britanică prolifică, abordează în acest film subiecte legate de femei și convențiile sociale, transformându-l într-un exemplu de pionierat al filmului proto-feminist.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut