Cine și unde va protesta joi în Cluj-Napoca

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști au anunțat că declanșează proteste în toată țara, pentru ziua de joi, fiind prevăzute acțiuni în București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca.

Protestele se vor desfășura la Guvernul României, în Piața Victoriei din Buucurești și la prefecturile județelor Iași, Timiș și Cluj.
Protestatarii cer aplicarea integrală a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) și actualizarea pensiilor militare, conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. De remarcat că ei nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci vor doar ”respectarea legilor, așa cum au fost adoptate de Parlament”.
Protestatarii afirmă că, în prezent, creșterea volumului activităților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională cauzată de contextul epidemiei, impune din partea clasei politice, obligația respectării promisiunilor și a eliminării discriminărilor față de alte categorii de personal din sectorul public.

Comunicatul este semnat de Federația Sindicatelor Nationale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Federația Sindicatelor Democratice din România, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România “Alexandru Ioan Cuza”, Federația Politiștilor SED LEX, Federația „Publisind” – Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Federația Polițiștilor de Penitenciare, Sindicatul Național „Pro Lex”, Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră, Sindicatul Național al Polițiștilor din România „DECUS”, Sindicatul Polițiștilor din Romania „Diamantul”, Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari și Asociația Pensionarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut