Cine este exceptat de la purtarea măștii pe stradă

Purtarea măştii de protecţie sanitară este obligatorie, de vineri, în toate spaţiile publice din Cluj-Napoca. Sunt însă și câteva excepții stabilite de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, nu este obligatorie purtarea măștii dacă persoana este singură pe stradă.

Indiferent de incidență, masca nu se poartă de către: persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de un metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; persoanele care sunt singure în birou; prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot fi aplicate și excepții pentru persoanele care: suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare; desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut