Cinci poduri amplasate pe drumurile județene vor fi reabilitate

Consiliul Județean Cluj anunță că a demarat reabilitarea a nu mai puțin de cinci poduri amplasate pe mai multe drumuri județene, respectiv pe DJ 182E, în localitatea Chiuiești, pe DJ 107R în Ciurila, pe DJ 161D în localitatea Jichișu de Jos, pe DJ 103L în localitatea Mănăstireni și pe DJ 161 în satul Pâglișa, comuna Dăbâca.

Investițiile se adaugă uneia similare, deja demarate de Consiliul Județean și care prevede execuția unui nou pod pe traseul DJ 108C, în localitatea Văleni din comuna Călățele.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, podurile ce urmează a fi reabilitate nu au beneficiat de reparații capitale de la momentul construcției. În plus, ca urmare a fenomenelor meteo sezoniere care au provocat căderi abundente de apă într-un interval foarte scurt, podurile au suferit degradări semnificative ale structurii. În acest context, în urma expertizelor tehnice efectuate, s-a decis reconstruirea lor, de la zero. Valoarea execuției pentru toate cele cinci poduri este de 14.547.428 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean. La această sumă se mai adaugă alți 482.568 de lei asigurați tot din bugetul forului administrativ județean pentru serviciile de proiectare tehnică. Consiliul Județean mai precizează că a demarat deja procedura de achiziție a serviciilor de verificare a documentațiilor tehnico-economice aferente celor cinci proiecte, obiectivul vizat reprezentându-l edificarea unor elemente de infrastructură înalt calitative, în beneficiul tuturor participanților la trafic.

„E o investiție importantă, în valoare de peste 15 milioane de lei, prin intermediul căreia ne propunem să asigurăm condiții optime de siguranță și confort atât pentru circulația rutieră, cât și pentru cea pietonală. Practic, vom reconstrui de la 0 toate cele 5 poduri, conform ultimelor tehnologii în domeniu și cu respectarea celor mai exigente standarde”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut