Cinci dintre pacienții de la Humanitas, supuși procedurilor de resuscitare

Cinci dintre pacienții evacuați de la Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca în urma incendiului de joi seara au fost supuși procedurilor de resuscitare după ce s-a constatat că aveau simptomatologie specifică intoxicației cu fum.

Victimele au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și se află în afara oricărui pericol. „În cursul nopții, în Unitate de Primiri Urgențe a SCJU Cluj au fost aduși opt pacienți evacuați de urgență de la un alt spital ca urmare a producerii unui incendiu. Cinci pacienți au prezentat simptomatologie specifică intoxicației cu fum, fără a avea arsuri. Pacienții au fost resuscitații și stabilizați, iar în acest moment sunt în afara oricărui pericol. Toate persoanele transferate în spitalul nostru se află internate pentru monitorizare și îngrijiri de specialitate în Secția Chirurgie Generală 2”, a transmis Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj prin purtătorul de cuvânt Doru Danciu.

Incendiul înregistrat joi seara la Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca a izbucnit într-o zonă de garaj din incinta unității medicale. ISU Cluj a anunțat că planul roșu de intervenție activat la ora 22,44 a fost dezactivat în jurul orei 00,25.

În această perioadă, toți cei 29 de pacienți internați, dintre care doi la Terapie Intensivă au fost evacuați. Nouă dintre pacienți au ales să meargă la domiciliu iar ceilalți 20 au fost internați la alte unități medicale din Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut